Деца предвождат бунта срещу EVN: "Събуди се, Пловдив!" (ВИДЕО)

Градът изригна отново! Детска количка, кукла с електромер, два потока от над 5 хиляди протестиращи гонят енергото

Протестът срещу EVN под надслов „Да запалим монополите“ изригна със страшна сила от Централна поща. Нов лозунг роди неделният бунт -"Събуди се, Пловдив". Градът на тепетата показа, че наистина се е събудил.

Над 5 хиляди пловдивчани тръгнаха към сградата на енергото на ул. "Христо Г. Данов" 37 точно в 11 часа, предаде репортер на Plovdivutre.bg. За осми път гражданите викат с пълна сила „EVN, вън от България!“.

Този път детска количка предвожда митинга, а кукла забодена на кол с елктромер и стърчащи сметки показва отношението на българина към елктроразпределителните дружества. Не случайно куклата носи името Ханс. Бъдещето на България днес участва дейно в протеста. Деца с българския флаг вървят най-отпред. Ваня и Неди на 9 и 7 години развяват трибагреника и викат с пълно гърло редом до родителите си.

Първият поток, който тръгна от пощата, беше посрещнат от втора група протестиращи пред сградата на EVN с възторжени аплодисменти. След поздрава на двете множества, хората се обединиха в едно и започна обстрел на енергото с яйца и домати.

Голям брой униформени от жандармерията следят за спазването на реда пред сградата на дружеството.

След обстрела с домати и яйца, протестиращите начело с малките Ваня и Неди се върнаха по Главната улица към Централна поща. Там бунтът на пловдивчани продължава с пълна сила.

Организаторите са подготвили озвучаване. Държат се речи.

"Сред нас има провокатори, които целят да провалят протеста. Не се поддавайте, полицията е тук, за да си върши работата", предупреждават водачите на множеството. Те обясняват, че присъствието на униформените е желано, както би трябвало да е на всеки мирен и законен граждански протест.

Сред петте хиляди граждани на площада пред Централна поща се появиха плакати с ликове на български политици с надпис "Те трябва да платят". Сред тях са Румен Овчаров и Симеон Сакскобургготски. По микрофона се чуха обвинения, че някои от големите медиии не отразяват адекватно националните бунтове срещу монополистите и енергоразпределителните дружества. Според протестиращите някои новинарски емисии пренебрегват гласа на народа и остават слепи за масовото недоволство в страната.