И шефът на EVN на тъмно и студено, трае си

Чести токови удари оставят без електричество цял квартал

Пловдивчани в района около Гребната база и Спортното училище стоят по два-три часа на  ден без ток. Има постоянно прекъсване на електрозахранването и това трае с години, каза за Plovdivutre.bg Христо Бянков. Той живее на бул. "Шести септември" №10А. По думите му токовите удари са чести, от EVN знаят за проблема, но не вземат мерки .

Дежурните оператори, които приемат сигналите за аварии, научили наизуст гласовете на потърпевшите. Ако не аз, то мой съседи звъним през ден. Идват, оправят аварията и така с години.

Случва се денем, вечер, по 5 пъти в седмицата, възмутен е Христо.

Парадоксът е, че над жилището на Брянов живеел Йорг Золфелнер, председател на Управителния съвет на EVN.

Съседите му се шегували не на шега, че токът започнал да спира след като той заживял в сградата. А той им отвръщал, че не разбирал кога спира електричеството.

При поредния токов удар изгоряла помпа в абонатна станция за отопление. Случвало се е да изпушват и домакински уреди.

Потърпевшите не са подавали жалба до EVN. Разчитат, че след като техници и оператори са запознати с авариите ще се вземат мерки. До сега ощетените не са били компенсирани от дружеството.

 

Екипът на Plovdivutre.bg събира сигнали на недоволни, опарени, ощетени. Чакаме обажданията ви на тел: 0879 951 552. Не ни жалете. Оплаквания получаваме и на електронната ни поща plovdivutre@gmail.com.