Нямаш парно, искат ти пари

Сигнали до Plovdivutre.bg

Нямаш парно, имаш сметка

Ана живее на бул. "Шести септември". Казва за Plovdivutre.bg, че не ползва парно. Самите инкасатори виждат, че не се отоплям на парно, отчитат го за 0, вкарват си по техен начин сметки и накрая получавам сметка от 60 лв за ток, а за парно 120лв. Живея в кооперация, в коята част от хората използват парно и поради тази причина тя е принудена да заплати заради прокараните тръби. Възможно ли е за месец юли да има фактура за парно 20лв? – се пита тя. Кой нормален човек се топли през лятото?

Припомня си стара история от преди години, когато към сметката им в към къщата на село, прикачили разход за осветлението на цялото населено място. Сметките за ток били безобразно високи. Тогава след милион извинения от страна на EVN семейството на Ана получило периодични приспадания на суми.

Защо не получаваме фактура за тока?

Повече от половин година не получавам фактура от EVN, за да мога да си засека данните, сигнализира ни пловдивчанин от Северен. Откакто сметките се покачиха, фактурите спряха.

Обяснението на служителите в EVN било, че не могат да му помогнат, тъй като това не било тяхна работа. Те си имали конкретни задачи и длъжности. „Ако не служителите на ЕВН, то тогава кой е в състояние да даде тази информация?”– се пита господинът.

Получих двойна сметка за ток

Нели Георгиева, Пловдив, ул. Победа 15, а

От 13.12 до 16.01 – сметката за ток е  420лв. По думите на Нели Георгиева това е два пъти повече от предишния период. Уредите работят по един и  същи начин. По цял ден съм на работа. Всички живеещи на този адрес се оплакват от двойно по-високи сметки. Георгиева подала жалба. Отговорът: проблемът е в нея и каквото показва електромера, това е.

 

Изпратете вашето оплакване от EVN. Екипът на Plovdivutre.bg събира историите на недоволни, опарени, ощетени. Чакаме обаждания на тел: 0879 951 552. Сигнали получаваме и на електронната ни поща plovdivutre@gmail.com.