Демонстрантите: Левски е с нас! (СНИМКИ)

Протестното шествие завърши пред паметника на Дякона

С почит към Апостола на свободата - Васил Левски, бе пропит днешния десети поред протест срещу EVN в Пловдив. Освен възгласи "Кръвопийци", "Утре сте в затвора" и "Мафия", събралите се над 1000 демонстранти викаха още "Дякона е с нас!" и "Левски, вразуми ги!" Пред централата на енергийното дружество, където е сборният пункт, бе прочетено стихотворението "Обесването на Васил Левски". При това всички демонстранти паднаха на колене. След едноминутно мъчланите те изпяха химна.

По мегафона бяха отправени и предупреждения, че групировката ТИМ и Централна кооперативна банка ще се възползват от протестите, за да изкупят ръководните дялове в ЕРП-тата. Не бива да позволим да се замени една триглава ламя с друга, заявиха организаторите.

Протестът продължи с шествие. Демонстрантите потеглиха от EVN по Главната улица, стигнаха до Централна поща, а оттам се отправиха по ул. "Гладстон" и бул. "Руски" към паметника на Васил Левски в подножието на Бунарджика. Това стана причина за блокиране на движението от полицията. По пътя множеството скандира лозунги срещу премиера и парламента. На монумента всички отдадоха отново почит с падене на колене, поставяне на цветя и сваляне на знамената. След това активистите се зарекоха да продължат с акциите си, докато не бъдат изпълнени всичките им искания.