Кощунство! Изроди се опитаха да мамят с Ани

Измамна банкова сметка разгневи приятели и близки на болната жена

Внимавайте, има и "хора", спекулиращи с кампанията за Ани ! Публикува се призив с друга банкова сметка, в друга банка. Това съобщение се появи на  Facebook страницата “Помогнете да спасим Ани”.

Става ясно, че потребител с профил Vafla Troia е публикувал снимка на Ани със семейството й, а над нея - лъжлива банкова сметка.

Фалшивата сметка е от друга банка. Обадихме се там, но отказаха да ни дадат информация кой стои зад нея, каза за Plovdivutre.bg Мирослав, съпругът на Ани. От банката го посъветвали да се обърне към полицията.

Близки и приятели на болната жена скочиха като ужилени. Десетки гневни коментари заляха мрежата:

“Безсрамници. Засрамете се. Как може да се възползвате от положението на Ани, имате ли сърца се питам?”

“Стискам палци да няма много заблудили се хора и това да спре”

“Профила във фейсбук не е важен! Подайте сигнал в полицията незабавно! Все пак банковата сметка ще е на нечия реална личност заслужаваща сериозно наказание! А за безочието към борбата на Ани Господ да ги съди и наказва по своему! Безобразие ....”

“Е това вече е върхът! Направо не мога да повярвам как може на някой да му роди главата по такъв начин да припечели пари...”

“Ужас! Как е възможно нормален мозък да роди подобно нещо?”

Втора седмица хиляди българи у нас и в чужбина станаха част от нечувана кампания по събиране на средства за лечението на 32-годишната жена и майка. За да се излекува Ани напълно, трябва да й бъде направена трансплантация на костен мозък в германска клиника. Това ще струва близо 170 хиляди евро. Нужни са още около 27 хиляди евро, каза Мирослав.

Ани е майка на бебето Рая. Тя научава за левкемията дни преди да роди, през ноември м.г. От тогава е на тежка химиотерапия. Транплантацията трябва да бъде извършена скоро, съветват лекари.  

Само за няколко дни в цялата страна се организираха десетки благотворителни кампании. Утре вечер в хотел Лайпциг се готви голям салса бал под наслов "Помогнете да спасим Ани". Началото е от 19 часа. На търг ще бъдат изложени 7 скъпи картини на известни художници. Там ще бъде и част от колекцията платна на строителния предприемач Димитър Язов. Нешка Робева дари за каузата картината "Голо тяло" - произведение на Светлин Русев, каза Мирослав Язов. На търг ще бъдат изложени и картини на любители, които искат да помогнат.

В 21.30 ще има салса парти с Dj Boris & Dj Dani. Вход: 5 лева, които ще отидат за каузата.

Въпреки всичко случващо се, в България има невероятно много добри хора, а за българите от чужбина, подкрепящи ни, разбрах, че сърцата им винаги ще си останат в България.

Искам да напиша 100 000 пъти: Благодаря !

Още малко ни остава, не спирайте да подкрепяте Ани !

Ще успеем!, пишат близки на страницата на младата жена.

Те напомнят още веднъж дарителската сметка на Ани, открита в Райфайзенбанк:

BIC: RZBBBGSF, IBAN No: В лева: BG74RZBB91551092359002, В евро: BG77RZBB91551492359012, адресът за даряване чрез PayPal: miroslav7@abv.bg.