Просветният министър: Харлем шейк не е лош, но на точно място

Проф. Милошев няма да раздава правосъдие в Хуманитарната, носи мир

Грешки вероятно са направени и от двете страни. Аз обаче не съм привърженик на крайните мерки. Проблемите се решават с компромиси. Тук съм защото другите нива явно не са сработили. Това заяви служебният министър на образованието - проф. Николай Милошев, при пристигането си в Пловдив, където има серия от срещи с участниците в скандалите в Хуманитарната гимназия и ОУ „Димитър Талев”.

Не виждам нищо лошо в Харлем шейк-а. Трябва обаче за подобни неща да се подбират подходящи време и място. Все още не познавам участниците и преди да дам някакво становище искам да чуя какво ще ми кажат, заяви проф. Милошев. Той обаче отбеляза, че не е дошъл да раздава правосъдие, а – ум и разум. Ще се опитам да намеря решение, което да сработи и за двете страни, изтъкна още министърът.

По отношение на предстоящите матури, той посочи, че ще се постарае, тъй като това е единствената подобна кампания, която ще има в своя мандат. Макар и от скоро да съм на поста, аз не съм влязъл в празно министерство. Там има екипи професионалисти, които работят усилено по тези въпроси още преди аз да се появя и ще останат след мен, отсече проф. Милошев.

Очаквайте подробности след срещите на министъра.