Спонсор не искал Димо Алексиев да играе Апостола

Димо не е наркоман, просто има странен характер, каза режисьорът Максим Генчев

"Имаше обществено нежелание от страна на хората да гледат Димо Алексиев в ролята на Левски.

Eдин от спонсорите ми, който ми беше пратил 10 000 лева преди три месеца, се обади едва ли не да си поиска парите обратно. Каза ми: "Извинявай, но аз не смятам, че тези пари, които ти пратих, са подходящи за този актьор. Мисля, че имам право на мнение." Тогава разбрах, че не мога да проявявам режисьорско вироглавие и да налагам собствената си представа за героя. Длъжен бях да се съобразя с хората, които са помогнали финансово проектът ми да се осъществи", разказа за вестник "168 часа" режисьорът на филма за Апостола на свободата Максим Генчев. Той каза, че продукцията му се прави изцяло от дарения и благодетелите имат голямо влияние върху проекта.

Махането на Димо не е било проблем, защото са били заснети само петнайсет секунди екранно време. Режисьорът разказа, че кадрите, направени с Алексиев, също му показали, че не е подходящ за ролята.

Максим Генчев е категоричен, че между него и Алексиев няма конфликт.

"Не съм го махнал, просто се разбрахме, че работата не е за него. Поговорих с Димо и между нас няма никакъв конфликт. Когато започна да снимам филм за някой монах или зограф, ще го поканя в подходящата за него роля. Изборът му тук беше моя грешка", признава режисьорът.

Той категорчно опроверга всички слухове, свързани с отстраняването на Димо от продукцията. Според него последните обвинения, че Алексиев е наркоман, са просто нелепи. Казва, че Димо имал странен характер, но това не пречило на работата му.