Простете на бившия, бъдете щастливи сега!

Едно интимно интервю за любов и доверие

Две широки усмивки ни посрещат в уютния ресторант на хотел "Лайпциг" Пловдив. Пием кафе със семейния терапевт и сексолог Наталия Кобилкина и еротичния фотограф Алекс Ломски. Те гостуват в града, за да ни научат как да спечелим нашия партньор, показват ни трикове за свалки, говорим си за любов и секс.

Питате се какво може да преобърне живота ни и най-сетне да намерим правилния партньор? Ключът е в нашите нагласи и мислене, споделя Наталия.

Фотографът Алекс Ломски пък е пленил сърцето на една от най-красивите порнозвезди на Стария континент – рускинята Еделвайс. Предава опита си на пловдивчани как да печелят женското възхищение.

Двамата дават интервю за Plovdivutre.bg.

Кога една жена може да се стане “сексуален магнит” за мъжете?

Наталия: Ние сме по женски начин магнетични. Въпросът не е в това да имаш идеална форма на нос или очи. Идеята е да имаш женска енергия и да я носиш в себе си. Тя е базирана на любовта и уважението. Ако ти не обичаш и не уважаваш себе си, своите родители, своя род и произход, е много трудно да притежаваш тази енергия. Дори да имаш силиконов бюст или най-прекрасните очи, няма да имаш връзка с твоя партньор. Женската работа, а и мъжката, е да обичаме, уважаваме, почитаме себе си и да излъчваме тази любов. Има много примери за жени, които не са големи красавици – Барбара Стрейзън, Жозефина – жената на Наполеон. Въпреки това те имат успешни връзки. Също и обратното, има красиви жени, които пък нямат мъж до себе си. Хубаво е да притежаваме външна красота, но това не е единственият фактор за успешна връзка.

Човек може ли да се научи на това?

Наталия: Разбира се. От малки нас ни учат на това какво правим неправилно. Пример е образователната ни система. В училище с червен химикал ни поправят грешките. Не ни казват “Това е правилно!”, а акцентират на това, което не е правилно, какво не можем, как можем да бъдем по-добри. Дори родителите ни критикуват, което не е най-добрият начин на възпитание. Всичко това поражда у нас едно осъзнаване, че не сме достатъчно добри. Докато не се появи това приемане – любовта към себе си, не можеш да видиш недостатъците си.

Какви хора посещават вашите семинари?

Алекс : Обикновени хора, като нас (смее се). Идват хора, които вече са осъзнати - мъже на средна възраст. При нас е малко по-трудно да кажем, че имаме някакъв проблем. За да решим да споделим, трябва да знаем, че човекът, който стои срещу нас, със сигурност ще реши нашия проблем. Иначе ще си го държим вътре в нас - ние си знаем всичко и можем всичко. А жените по-лесно признават тези неща. Жената, докато говори, тя просто мисли на глас, а мъжът преди да каже нещо, го е премислил пет пъти. Така жената развива своята интуиция – общувайки.

Защо се появява изневярата?

Алекс: Когато двама души си подхождат, причината в това е, че гените им съвпадат. Но при съвпадението на тези гени се получава така, че жената търси начин да запълни липсващите парченца. В такъв случай, по-вероятно е жената да кръшне, отколкото мъжа, било то и само мислено. При несъвпадение връзката между партньорите е по-добра.

Наталия: Идеята на курса е да премахнем всички граници, да изкараме най-доброто от нас. Ако една жена не го прави сама, тя има проблеми от предишните си седем живота. Ако на жената й липсва нещо, партньорът й винаги ще го търси в друга. Ако мъжът изневерява, отговорността за това е и на двамата. Тя е отговорна и виновна не по-малко от него. Работата на жената е да бъде щастлива и красива. Не външна красота, а вътрешна – да светиш, да даваш светлина и да си щастлива. За мъжът най-важно е да знае, че жената до него е щастлива.

Доколко бившите разочарования влияят на новите връзки?

Наталия: Всички рани и травми, които ние притежаваме от нашето семейство и бивши разочарования, влияят много. Започваме “да духаме студено мляко” един вид, мислейки, че нещо лошо може да ни се случи. Затова в бившите връзки е много важно да се сбогуваме с емоция на благодарност, приемане и прошка. Дори раздялата да е много тежка, трябва да намерим сила в себе си и да благодарим на партньора си, да приемем, че той е такъв и да простим.

Трябва ли да поставяме нуждите и желанията на партньора си пред нашите собствени?

Алекс: Това е въпрос на ценност. Аз давам едно упражнение на мъжкия курс, в което, ако сте във връзка, всеки от двамата да определи ценностната си система. Ако на теб ти е подредена така: любов-подкрепа-радост, а на него - подкрепа-любов-радост, т.е. ти му даваш любов, а той на теб подкрепа. Тогава не се получават нещата. Обикновено даваме на партньора си това, което е на първо място за нас и искаме в замяна същото.

Защо жената не винаги достига до оргазъм?

Наталия: Не се получава, когато жената мисли и чувства едновременно и освен това тя често не знае как. Не може да контролира собствените си вагинални мускули или да се довери на партньора си. С тренировки, знания и с химия между двама души се получава. Също и с мъже, които нямат богат опит, не могат да разберат проблема на жената.