Ще поискам публично снемане на имунитета си, заяви Цветанов

"Имам морален ангажимент към всички граждани, които са ме подкрепили"

Във вторник или сряда ГЕРБ ще входира в Конституционния съд жалбата си с искане за касиране на изборите, съобщи Цветан Цветанов в ефира на Нова телевизия. 

Зам.-председателят на ГЕРБ заяви още, че във вторник публично ще входира и искане за снемане на имунитета му.

В случая имам морален ангажимент към всички граждани, които вярват в мен и са ме подкрепили. По време на предизборната кампания се правеха внушения, пресконференции, посочи Цветанов.

"Готов съм на всичко и при това, което чуваме от политическите централи и съдебните институции всичко е възможно", отговори Цветан Цветанов на въпрос дали е готов дори да бъде арестуван още в сряда.

Той поясни, че според Изборния кодекс кандидатите за народни представители могат да оспорят избора за народни представители в срок от седем дни.

"Срокът изтича в сряда, ние ще входираме жалбата си в понеделник или вторник. Искаме да съберем повече доказателства. ГЕРБ трябва да бъде конструктивна опозиция до момента, в който се произнесе Конституционният съд", посочи Цветанов.

Бившият МВР шеф каза, че  коалицията между "Атака", ДПС и БСП е обречена от самото начало, Във връзка със скандала с откритите бюлетини в Костинброд, Цветанов каза, че прокуратурата е излязла с решение, че са задържани над 350 000 бюлетини, готови за експедиция.

"Никой не е преброил бюлетините. Някои лидери призоваха да се отменят изборите на 12 май и това се правеше вечерта на 11-ти май. А, в неделя, когато четеш такива заглавия, като ГЕРБ отпечата 350 000 фалшиви бюлетини, 10 % от избирателите ще бъдат манипулирани. Това се правеше с цел ГЕРБ да е втора политическа сила, за да може да се сформират тези коалиции, заяви Цветанов.

Той отново отрече връзката си със собственика на печатницата в Костинброд.

"Защо никой не зададе въпрос как би станала изборна манипулация с такъв брой бюлетини", попита зам.-председателят на ГЕРБ. "Едва сега прокуратурата правела анализ на този проблем.

Като вицепремиер и министър на вътрешните работи се борих срещу организираната престъпност. Това не се хареса на организираната престъпност. Съвпадна целта на престъпността и на опозицията."

Той обясни още, че ако никоя институция не сезира Конституционни съд по заявлението на ГЕРБ за касиране на изборите, това ще направят депутатите на партията след конституирането на новото НС.