Ще поискам публично снемане на имунитета си, заяви Цветанов

"Имам морален ангажимент към всички граждани, които са ме подкрепили"

Във вторник или сряда ГЕРБ ще входира в Конституционния съд жалбата си с искане за касиране на изборите, съобщи Цветан Цветанов в ефира на Нова телевизия. 

Зам.-председателят на ГЕРБ заяви още, че във вторник публично ще входира и искане за снемане на имунитета му.

В случая имам морален ангажимент към всички граждани, които вярват в мен и са ме подкрепили. По време на предизборната кампания се правеха внушения, пресконференции, посочи Цветанов.

"Готов съм на всичко и при това, което чуваме от политическите централи и съдебните институции всичко е възможно", отговори Цветан Цветанов на въпрос дали е готов дори да бъде арестуван още в сряда.

Той поясни, че според Изборния кодекс кандидатите за народни представители могат да оспорят избора за народни представители в срок от седем дни.

"Срокът изтича в сряда, ние ще входираме жалбата си в понеделник или вторник. Искаме да съберем повече доказателства. ГЕРБ трябва да бъде конструктивна опозиция до момента, в който се произнесе Конституционният съд", посочи Цветанов.

Бившият МВР шеф каза, че  коалицията между "Атака", ДПС и БСП е обречена от самото начало, Във връзка със скандала с откритите бюлетини в Костинброд, Цветанов каза, че прокуратурата е излязла с решение, че са задържани над 350 000 бюлетини, готови за експедиция.

"Никой не е преброил бюлетините. Някои лидери призоваха да се отменят изборите на 12 май и това се правеше вечерта на 11-ти май. А, в неделя, когато четеш такива заглавия, като ГЕРБ отпечата 350 000 фалшиви бюлетини, 10 % от избирателите ще бъдат манипулирани. Това се правеше с цел ГЕРБ да е втора политическа сила, за да може да се сформират тези коалиции, заяви Цветанов.

Той отново отрече връзката си със собственика на печатницата в Костинброд.

"Защо никой не зададе въпрос как би станала изборна манипулация с такъв брой бюлетини", попита зам.-председателят на ГЕРБ. "Едва сега прокуратурата правела анализ на този проблем.

Като вицепремиер и министър на вътрешните работи се борих срещу организираната престъпност. Това не се хареса на организираната престъпност. Съвпадна целта на престъпността и на опозицията."

Той обясни още, че ако никоя институция не сезира Конституционни съд по заявлението на ГЕРБ за касиране на изборите, това ще направят депутатите на партията след конституирането на новото НС.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен