Красавица ще играе любимата на Левски

Максим Генчев избрал Деляна между 50 кандидатки

Абитуриентка влиза в ролята на любимата на Васил Левски в новия филм на Максим Генчев, който в момента се снима. В навечерието на светлия празник на Българската писменост в града с името на Апостола, град Левски, беше представена избраницата за монахинята Ана.

Режисьорът Максим Генчев избра от над 50 кандидатки от цялата страна Деляна Христова, която се отличава със завиден талант за крехката си възраст. Умна, начетена, красива, от родолюбиво българско семейство, възпитана в български дух и на школата на Багатурите. Вярвам, че се спряхме на правилния човек, каза Максим Генчев, предава БЛИЦ. Девойката, която е от София, е подала документи за кастинга още през ноември 2012 година.

За мен няма по-голяма отговорност, гордост и чест от тази, да бъда част от този прекрасен родолюбив проект, ще дам всичко от себе си, за да се превъплътя в ролята на любимата на Апостола. Надявам се да оправдая огромното доверие, което ми гласува екипът на филма, коментира развълнувано момичето.

Деляна в момента учи усилено за изпити. Завършва двата американски колежа в София - “American College of Sofia” и „ Darbi College”, като взема две години в една. Красавицата вече е приета да следва „Режисура” в САЩ. Ще замине за там, след като завършат снимките с нея. Очаква се заснемането за епизодите с монахинята Ана да стартират на 27 или 28 май в Розовата долина. Първите кадри ще са от Павел баня.