Каймаканов не искал пищна церемония

Новият областен не е говорил със Здравко Димитров

Каймаканов и Димитров тези дни не са влизали във връзка. Новият и стар областен управител не са разговаряли, не са приемо-предавали властта, още по-малко пък обсъждали важните проекти за областта и Пловдив.

Венцислав Каймаканов не се е обаждал и относно традиционната церемония по предаване на властта в Областната управа. Новоназначеният губернатор е разговарял единствено с PR-а Мирослав Беляшки и му казал, че не иска “пищна церемония” по наследяване на поста.

Може наистина да е мениджър, не знам, но е политическо лице и представител на партия, коментира Здравко Димитров. Той не разбирал как така Каймаканов влиза в Областната управа, така че да не се засече с протестиращите. Нали утре ще трябва да е сред хората, ще участва в събития, каза бившият губернатор.

Зико от два месеца не е разговарял и с вицеобластния Георги Игнатов, който напусна ГЕРБ с кърваво писмо. Решението е негово. Не съм му съдник, каза Здравко Димитров. По думите му той е попадал в по-тежки ситуации, но не е предавал никого, "не казвам, че той  предател", заяви Димитров.

Бившият областен припомни, че проектите за питейна вода от Въча, Околовръстния път на Пловдив и тунела Троян-Кърнаре са приоритетни за Пловдив и областта.