20-ина скочиха върху линиите на Централна гара (СНИМКИ)

Протест-пародия спретнаха в Пловдив (обновена в 11.00)

Едва 8 души се събраха пред община Пловдив на протеста срещу кабинета "Орешарски" тази сутрин. Те се отправят по Главната улица посока ул."Иван Вазов", за да блокират Централна гара, предава репортер на Plovdivutre.bg. По думите им там ги чакат и други демонстранти.

"Не е важно да сме 100-200 души, важен е ефектът", коментира рехавото присъствие Стоил Атанасов, един от водачите на недоволството. Довечера от 18,30 часа пред общината ще е официалният протест, добавя той. "Какво искат управляващите? Като във Варна да се самозапали човек и тогава чак да обърнат внимание на исканията?", пита водачът на групата.

Присъстващите носят 3 български трикольора и лозунг, който гласи: "Серго, Волен и Местан 3 тикви от един бостан".

Репортерите и полицията са по-многобройни от протестиращите в 16-ия ден от недоволството в града на тепетата.

8 полицаи с мотори от звено "Сигма" ги посрещат на колелото на Централна гара.

Пред входа на гарата чакат още 10-ина протестиращи. Носят плакат: "Протестът е за чест!" 20-тината събрали се скачат върху линиите на Централна гара. Засега по разписание няма влакове, които да пристигат или заминават, уточниха служители на гарата.

ЖП линиите бяха освободени след 10-ина минути.

"Призовавам Сотир Цацаров да свали имунитета на Волен Сидеров и той да бъде подведен под съдебна отговорност за обидите и нападките срещу протестиращи, журналисти и граждани", призова Стоил Атанасов.

В 10, 58 часа на 6-ти коловоз се очаква безпроблемно да спре пристигащ влак. "Защо не протестират, че Пловдив бе главен жп център, а сега гарата е дадена на концесия?", възмути се един от ръководителите на Централна гара.

Обстановката е спокойна. Няма ексцесии.

Демонстрантите напуснаха гарата в 11 часа. Остава уговорката за обичайния протест, който започва от община Пловдив в 18, 30 часа. Утре преди обяд се готвят да блокират участък от автомагистрала "Тракия".