Марков: Каймаканов е свързан с нападателя на лагера

Христо Марков ще иде на съд за клевета, контрира областният

Областният управител на Пловдив Венцислав Каймаканов има "пряка връзка" с атентатора на лагера на протестиращите, каза днес Христо Марков. Извършителят на покушението е известен на полицията, тече разследване и ще има дело по случая, допълни неформалният лидер на протеста. Марков припомни, че на 3 юли т.г. палатковият лагер пред областна управа бе нападнат. 4 трибагреника били намерени захвърлени в контейнери за смет, нападателят разкъсал и транспаранти, окачени от демонстрантите.

Извършителят е заловен, "пипнат е" от камерите на сградата на областна управа. Разследващият полицай знае кой е, преписката е в следствието, каза Марков.

Ще се видим с Христо Марков в съда, ако продължава да сипе клевети и обвинения срещу мен, коментира за Plovdivutre.bg Каймаканов. Нека каже името на нападателя и каква е връзката ми с него, призова областният.

В първите минути на телефонния ни разговор Каймаканов не се сети за нападението пред държавната сграда. После обаче си спомни и заяви, че той лично предложил материал от камерите, за да се издири извършителят. Два месеца след случилото се областният не знае как върви разследването.

Записът на камерите не е изтрит, защото губернаторът е от Цалапица, а не от Ню Йорк, пошегува се Марков. Той давал показания за нападението и затова, докато не приключи следствието, няма да коментира подробности. Убеден е обаче, че атентаторът е много близък човек на Каймаканов.