Менда Стоянова пита Зико като какъв се изказва за заема

Депутатите от ГЕРБ категорично подкрепят кмета Иван Тотев

Депутатите от ГЕРБ категорично подкрепят политиката на кмета Иван Тотев. Това заяви в интервю за Радио Пловдив народният представител Менда Стоянова. Според нея 30 милионният заем за Пловдив трябва да се разглежда в два аспекта – по целесъобразност и съобразно действията на областния управител, който е от квотата на ДПС.

По думите й община Пловдив има възможност да изплаща нов кредит и в това няма никакви съмнения. „За мен всички пари, които ще бъдат вложени в града, е добро начинание, тъй като трябва да се създават добри възможности за инвеститорите”, коментира Менда Стоянова.

Тя е категорична, че няма напрежение в ГЕРБ-Пловдив по повод големите инфраструктурни проекти.  

Това е политика на общинския съвет и кмета, които са излъчени от ГЕРБ, но това не е тема, която трябва да се дискутира на политически събрания. Аз съм изключително изненадана от това, което Здравко Димитров каза публично, допълни пловдивската депутатка. Разбира се, той има право на собствено мнение, но първо аз не знам дали той е запознат с детайлите по тази тема, за да взема отношение, и второ в качеството на какъв взема отношение – като координатор за ГЕРБ на Пловдив област, като член на ГЕРБ въобще или като жител на град Пловдив, попита Менда Стоянова.

Г-н Димитров подкрепя всички проекти на община Пловдив. Ще отдам думите му на "грешно цитиране". Така кметът и градски лидер на ГЕРБ Иван Тотев вчера коментира изказването на Здравко Димитров, че ако бил още областен управител, щял да върне проекта за паркинг под Пеещите фонтани. Във вторник областният лидер на ГЕРБ заяви още пред журналисти, че 30-милионният заем ще натежи на градските финанси. Не е ясно как и при какви условия ще се връщат тези пари, каза тогава Димитров.