Тръгва 30-милионният заем

Съдът отхвърли жалбата на Каймаканов

Административен съд Пловдив е отхвърлил жалбата на областния управител Венцислав Каймаканов за спирането на 30-милионния заем. Това съобщи кметът Иван Тотев минути преди първата копка за ремонта на моста на бул. "Васил Априлов.

Областният управител не може да връща подобен тип решения и не е в неговата компетентност, допълни Тотев, цитирайки мотивите на решението.

Съдът е взел правилното решение, показвайки по този начин на пловдивчани, че няма да пречи на развитието на града, каза още той.

По думите му с това си решение съдът е доказал, че Общински съвет спазва законите и всички решения, които се гласуват са законосъобразни. Той заяви, че всички политически изказвания по темата трябва да престанат, защото съдът е защитил работата на ОбС.

 Тотев посъветва областния управител да не обжалва решението на съда, за да не се забавят още повече процедурите. Той даде за пример казуса с моста на "Васил Априлов"- проект, който  трябваше да стартира още на пролет. Подобни обжалвания обаче са виновни реновирането да започне едва сега.