Люспи от шаран в портфейла привличат парите

Суеверия за това как винаги да бъде пълен с банкноти

Според българската традиция червеният цвят е символ на здраве, сила и живот, така че е хубав знак, ако портфейлът е в такъв цвят.
1. Люспи от шарана на Никулден трябва да се скрият в портфейла, за да се множат парите в него през цялата година. При почистването на рибата пък се внимава люспите да не паднат на пода, защото, който ги настъпи по невнимание, ще се разболее.
2. Не си купувайте синьо портмоне – не е на пари. Това е цветът на водата и те ще изтекат неусетно през него.
3. Не оставяйте чантата на земята, защото това е на безпаричие.
4. Не казвайте "Наздраве" с пластмасови чаши, поради същата причина.
5. Според Фън шуй цветовете на парите са близки до тези на земята и на метала, т.е. портфейлът трябва да е кафяв, теракотен, жълт, сив или бял. Черният цвят не се препоръчва, но до края на тази година може, защото 2013-а е на Черната водна змия.
6. Препоръчително е портфейлът да е изработен от кожа или велур - найлонът не пропуска енергийни потоци. Такова портмоне няма шанс да привлече повече пари.
7. Не трябва да слагате снимки в него, защото те също препречват енергията на парите. Няма да помогне, ако носите снимка на някой богаташ, излишно е да пробвате.
8. Портфейлът трябва да е, колкото се може по-голям, да не се налага да сгъвате банкнотите в него, защото не вещае добро. И каквото и да става, той никога не бива да е празен. Ако ще подарявате такъв, сложете метално левче или хартиена банкнота за късмет.
Как да харчим парите, за да не оставаме без и да ги привличаме
1. Основно правило е взетите пари да не се харчат веднага. Те трябва "да преспят" една нощ у вас, ако щете - дори под матрака, в чекмеджето или най-добре в банковата ви сметка, но не и да харчите от тях още начаса.
2. Поверието гласи, че за да идват у вас повечко пари, най-едрата банкнота от заплатата трябва да се пази възможно по-дълго. Тя ще привлече още такива.
3. Най-едрата банкнота, получена в началото на годината, пък се пази до началото на следващата. Ако се чудите защо в някои магазини и заведения има закачени банкноти до касата или до входа, то знайте, че това са първите спечелени пари и тяхната задача е да покажат пътя на по-големи приходи към този магазин.
4. Без значение на коя дата ви е денят за заплата, не правете големи покупки в първата десетдневка на месеца. Носи бедност. Друго суеверие гласи, че е лошо, ако вкъщи изпуснете дребни пари и ги вдигнете от пода веднага. Прежалете ги за кратко и после се върнете да си ги вземете. Намерена монета може да се използва като талисман. Оставя се под изтривалката на входната врата.
5. Намерена банкнота никога не се харчи. Тя ще ви донесе щастие и късмет. Самото й намиране е било чиста проба печалба без труд. На щастие е да имате съд с пари в кухнята, както и банкноти, отразени в огледало някъде в дома ви. Дамите могат да привлекат пари, ако носят в чантата си огледало, в което поне веднъж са се отразили по-големи суми.
6. Когато боравите с пари, давайте с дясната ръка, а взимайте с лявата. Давате ли назаем, винаги избирайте по-едри банкноти, а когато връщате заем, по-дребните са за предпочитане. Така няма да ви се наложи да вземате заем отново.
Родените привечер, когато всички се прибират у дома, имат способността да трупат
пари. Родените през нощта, когато всички спят, не остават без нищо, но и не придобиват много. На тези, които са се появили на бял свят сутрин, когато всички излизат от дома, им е писано да са прахосници.