Не консумирайте тези 8 храни по празниците!

Ако искате да не прекарате Коледа и Нова година в болниците, помогнете си сами

Докторите предупредиха да не консумираме 8 храни по празниците!
Ако искате да си спестите главоболия, да сте здрави и да не прекарате Коледа и Нова година в болниците, вижте кои 8 храни да избягвате:
1. Кренвирши, салами, наденици и др. Публична истина е, че в тези колбаси месото е съвсем малка част от състава. Напълнени са с оцветени мазнини, ароматизатори, сол, трансгени и какво ли още не. Освен, че не са здравословни, не са и вкусни.
2. Чипс – независимо от вида му, чипсът реално няма никаква хранителна стойност. Чувството за ситост, което ви дава е краткотрайно, а полза от него никаква. Съдържа въглехидрати, мазнини, оцветители и различни имитации на вкусове.
3. Газирани напитки – много е говорено за вредата от газираните напитки, но хората упорито продължават да ги слагат на масата си, а по време на празниците направо се оливат. Много захар, газове и нищо натурално водят до подуване на корема и риск от диабет.
4. Тлъсто месо – богато е на наситени мазнини от животински произход, които действат състаряващо на клетката. Увеличават риска от сърдечносъдови заболявания, особено свинското и червеното месо.
5. Шоколади, вафли, бисквити – голямо съдържание на захар, оцветители, ароматизатори и други химични добавки ни карат да искаме още и още от тях. Натрупвайки се в организма, те водят до наднормено тегло и редица други заболявания.
6. Кетчуп, майонеза и други подобни сосове – да вкусни са, но са толкова далеч от полезното, че трябва да ги избягвате на всяка цена. Отново се натъкваме на оцветители, овкусители и генномодифицирани продукти. Много сол, мазнини и подсладители и всичко това примесено с въглехидрати.
7. Полуготови тестени изделия – готвят се лесно, изглеждат що годе добре и ако си гладен даже са вкусни. Става въпрос за различните макарони, паста, пици и т.н. Имайте предвид обаче, че са много калорични и за да се запазят толкова дълго време са натъпкани с химия.
8. Алкохол – няма начин по празниците да не обърнете някоя чашка. Но нека това става с мярка. Иначе забравете за здраве, за отслабване, за полезни храни. Алкохолът е враг на здравословното хранене, защото пречи на организма да усвои витамините. Не трябва да пренебрегваме, че той винаги се консумира с някакви мезета и килограмите се трупат без да усетите.