Нова партия влиза в българската политика

От "22 септември" ще търсят подкрепата на ГЕРБ

Нова партия ще се появи на българския политически хоризонт - „Движение 22 септември".

Формацията официално ще бъде създадена до средата на януари, а основни инициатори режисьорът Евгений Михайлов, авторът на синьото лъвче художникът Георги Липовански, композиторът Александър Кипров и Едвин Сугарев. В партията ще се запишат и деца на видни седесари - юристът Теодор Муховски (син на Константин Муховски), младият режисьор Иван Москов (син на Теди Москов) и др.

В „22 септември" са си поставили амбициозната задача за промяна на политическия модел и създаване на нова конституция. Евгений Михайлов е категоричен, че за по-малко от месец движението е получило достатъчно подкрепа, за да смятат целите си за осъществими. Според него атаките срещу новата формация показвали, че са на прав път.

"Съзнателното премълчаване на подкрепата за "22 септември" от медиите, контролирани от олигарсите, ни показва, че много хора се страхуват от появата на истинска патриотична, антикомунистическа партия, отстояваща независимостта на България, както от производните на Държавна сигурност партии, така и от чужди на европейското развитие на страната ни интереси”, заяви известният режисьор и общественик.

Михайлов допълни, че от новата партия ще търсят подкрепата на други формации, една от които е ГЕРБ. Той изрази увереност, че бъдеща коалиция с партията на Бойко Борисов би дала само добри резултати и заедно ще могат да "реализират конституционното мнозинство от 3:1 срещу БСП и другите производни на ДС".