Йорданка Фандъкова: В културата няма малки и големи

„В културата няма малки и големи. Има значими културни събития, сериозни институти и наш дълг е да ги подкрепяме и да развиваме своето сътрудничество„

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова непосредствено след подписването на меморандум за сътрудничество между Народната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий” и Библиотеката на хуманистите в Селеста.

Меморандумът бе подписан от директора на Народната библиотека проф. Боряна Христова и кмета на Селеста Марсел Баор в присъствието на столичния кмет Фандъкова и евродепутата Мария Габриел.
По думите на Фандъкова съвместната изложба на София и Селеста показва историческите традиции на Европа.

„София и Селеста чрез своите книжовни традиции чертаят общия културен път на Европа, които продължава и чрез съвременните творци”, каза още кметът Фандъкова и благодари за присъствието на събитието на изявените български творци - музикантът Теодосий Спасов и писателят Алек Попов.
Изложбата между Библиотеката на хуманистите в Селеста, Столична община и Народната библиотека "Св. Св. Кирил и Медотии" ще се открие тази вечер в сградата на Европейския парламент.