Кои осъзнават по-добре сексуалните си потребности?

Заможните жени се радват на по-добър живот от по-бедните си връстнички, установи испанско проучване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Доброто финансово състояние дава на дамите предимство - те по-добре осъзнават сексуалните си потребности и по-добре си служат с противозачатъчните.Националното изследване било осъществено от д-р Долорес Руис от Агенцията за обществено здраве на Барселона и обхванало 10 хил. пълнолетни испанци.
От него проличало, че в общи линии населението е доволно от количеството и качеството на часовете, прекарани в брачното ложе. Деветдесет на сто от запитаните заявили, че са доволни от сексуалния си живот. От изследването станало видно, че има връзка между икономическия статут на гражданите и удовлетворението от сексуалния им живот. Най-очевидна тя била при жените от средната класа, които били много по-доволни от любовните си изживявания, в сравнение с тези на по-бедните си връстнички.
Хората с по-ниски доходи били с по-голяма вероятност да не практикуват безопасен секс.
Те по-рядко използвали противозачатъчни, в сравнение със средната и висшата класа.
От изследването проличало, че испанците получават по-голямо удовлетворение от сексуалния си партньор, когато той е постоянен, а не случаен.
Подобни отговори дали 97 на сто от мъжете и 96 на сто от жените.