Борисов: С Първанов шега не бива!

Политика

24-01-2014, 09:50

Автор:

Румяна Димитрова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Алгафари: БСП изхвърля канибалски различните

Нидал Алгафари: Станишев водеше Орешарски като мечка на панаир

Целият период на управление на правителството на Орешарски е в предизборна кампания

Г-н Орешарски, кога ще отворят пътя Кърджали-Подкова

Цачева към управляващите: Не губете времето на България!

Управляващите се страхуват от задължително гласуване?

Борисов: БСП и ДПС не могат да накарат депутатите си да работят

Борисов: След новия Изборен кодекс вече няма нужда от избори!

Борисов: Управляващите поставят България в безпрецедентна изолация

Червена мечешка услуга

Каузата за левицата – загубена, Станишев в паника

Кюстендилски кьорфишек - комплот от една слива

Ще изпуши ли главата на Орешарски?

"Орешарски" - управление чрез трупане на дългове

Георги Първанов: Хайде да разтревожим левицата!

Първанов: Предатели са тези, които подмениха вота на избирателите (Видео)

Алгафари: Хвърлиха в очите на хората псевдообещания

БСП е все едно, както дявол чете евангелие

БСП е все едно, както дявол чете евангелие! Когато сериозните имена в една партия си обявяват война като в АБВ, това е типичен пример за разцепление. Когато сблъсъкът стане на върха е страшно. Когато президентът се кара с бившия премиер и сегашен лидер на партията и когато сегашният външен министър заклеймява бившия, значи, че в тази партия има истинско разцепление.
Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Тази сутрин" по бТВ.

Според Борисов Първанов е опасен играч за ГЕРБ и с него шега не бива, защото го оценява като противник.

АБВ е заплаха за нас. Първанов е опасен играч и силен противник, с него шега не бива, каза Борисов. Той заяви, че е обнадежден от появява на ново движение, но категорично отрече вероятността за коалиция с него.

Ако кажа, че една формация като АБВ, в която участват президент, външен и вътрешен министър на Станишев, не е заплаха за ГЕРБ, няма да е правилно, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

Относно „Реформаторския блок" Борисов отговори: „Имаме обща цел - свалянето на правителството. Единственият ни шанс е ние, всички останали партии да имаме три пъти повече гласове от БСП и ДПС. Само тогава имаме шанс да падне правителството”. Той се обърна към реформаторите с ирония: "Докато бях контузен, искам да им кажа, че по-важно от патерицата няма".

Мразя да ми поставят условия. Особено партии, които преди 6 месеца имаха 3%. сега и 7%, пак не обичам да ми поставят условия. Ако дойдат и ми кажат - ние имаме 3%, вие - 33%, елате да ни подкрепите, бих отишъл, категоричен е той.

Аз си говоря по телефона с всички - С Меглена Кунева, със Сугарев, Атанас Атанасов, Йордан Соколов, Евгени Михайлов и т.н. Това ми е работата. Един политик трябва да си говори с останалите партии. Аз бих станал патерица на всеки от тях и не ме е срам да го кажа. Ако нямаш патерица, ще паднеш, ще лежиш, сподели още Бойко Борисов.

Когато г-н Петков ми се обади, каза, че има американски инвеститори, дойдоха 5-6 човека, които искат да купят от държавата, от НЕК лиценз. Искаха да знаят какво мисли опозицията по въпроса. Спряхме АЕЦ „Белене", защото държавата няма пари да го прави и може да си даде банкова гаранция, същото съм казал и на американците, категоричен е Борисов.
По думите му, ако държавата няма пари, ако държавата няма ангажимент да изкупува тока, ако не се задължава не се задължава със своята електроразпределителна и преносна система, при дълг близо 2 млрд. на БЕХ и НЕК, няма лошо да бъде продаден, ако има такъв частен инвеститор, за лиценза и проекта, допълни той.

Това правителство няма да прави „Белене”, за радост, просто лъже обществото. Заради Станишев, Орешарски и компания, българският данъкоплатец похарчи близо 14 млн. лв. за референдум, изтъкна лидерът на ГЕРБ.
„Белене” е провален проект, както много други. Изключително корупционна сделка и е крайно време вече да има решения на разследванията, които вървят от години, от прокуратурата, подчерта Борисов.

Не се съюзявам с никой, има инвеститори, които са искали да разговарят с мен, аз съм ги поканил, казали са си мнението, аз съм им казал - идете и се разберете с управляващите, от нас не зависи нищо. Това трябва да мине в Министерски съвет, да бъде дебатирано в парламента, убеден е Борисов.

Според бившия премиер, когато е зависило от ГЕРБ и от него, проектът е бил спрян. Той е скъп и държавата не може да си позволи да го строи. Няма да подкрепим БСП, ще подкрепим 2 млрд. лв. дълг, които висят на всички. Този дълг няма да се изпари, кое е ценно в момента на „Белене”, след цялата му корупционна практика досега, че имаме издаден лиценз от Европейския комисия за строителство на Атомна централа, аргументира се лидерът на ГЕРБ.