Борисов: Станишев да връща парите в Брюксел!

Политика

29-01-2014, 12:19

Снимка:

ГЕРБ

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Цачева: БСП ще се разцепят сами

Петко Симеонов: В БСП не членуват само "червени бабички" и глупаци

“Алфа Рисърч”: АБВ отхапва 20% от БСП

БСП и ДПС искат да посегнат и на създаденото от БОГ

Кои руски интереси спряха БСП?

БСП и ДПС тайно оттеглят Тенева!

БСП и ДПС се отказаха и от кандидата си за съдебен инспектор

Румен Петков: БСП прегръща Пеевски

Борисов: По времето на ГЕРБ Университетът имаше подкрепата на държавата

Борисов: Управляващите са глухи за гласа на студентите

Борисов: Орешарски в ЕС, даже, не му се присмиват - просто не съществува

Борисов: С Първанов шега не бива!

Борисов: БСП и ДПС не могат да накарат депутатите си да работят

Борисов: След новия Изборен кодекс вече няма нужда от избори!

Борисов: Златанова няма повод да бъде поздравена!

Цецка Цачева: Станишев ще изоре земята с новия Изборен кодекс

Кабинетът съществува още, единствено заради службогонеца Станишев

Гергов бута Станишев за евродепутат

Бургас посрещна Станишев с плакати „Ти си предател на България”

Викове "оставка" посрещнаха Станишев в Бургас

"Младежко ОБЕДЕНИЕ"?! Неграмотно др.Станишев, неграмотно!

Имам една грешка и тя се нарича Станишев

Това е унизително, долно, срам за България!

Станишев не може да бъде гарант на нищо. Аз помня Станишев как гарантираше българското Черноморие, и той всъщност стана гарант за заменките. Направиха най-големите заменки, за милиарди. По същия начин сега ще гарантира Странджа. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов пред журналисти в Народното събрание. По думите му Станишев дори не може да бъде гарант на това правителство, иначе щеше да стане премиер. „Няма логика най-подготвеният човек, бил 4 години премиер, да отстъпи на тогавашния Дянков все едно, да управлява. Няма никаква логика в това“, посочи Борисов. Според него има един по-сложен казус. „Явно в България може да се взимат пари от обществени поръчки, от тази фамилия. А изведнъж, разбирате ли какъв шамар е, какъв срам е, след скандала в Европа, който стана, да връщаш пари? Лидерът на ПЕС да прави връщанката на пари в Брюксел. Унизително! Долно! Срам за България! Срам! Ако е било честно, ако е било принципно, те няма да връщат пари. Ще се защитят“, категоричен бе Бойко Борисов.

Председателят на ГЕРБ заяви, че не е изненадан, че управляващото мнозинство в парламента отказа да създаде анкетна комисия по случая Христо Бисеров. „Как няма да откажат да създадат комисия? Това е вторият човек в ДПС. Това е вторият човек в парламента. Тандемът Бисеров-Местан е всеизвестен. И ако има такава анкетна комисия, много неща ще излязат наяве. Предполагам от това ги е страх“, подчерта Борисов. Според него по-притеснителното е как за една нощ Бисеров от зам.-председател на парламента и зам.-председател на управляващата партия, се превърна в гражданина Бисеров. „Това е притеснителното, защото явно висши началници са отишли и са им казали за разработката и това, което се готви“, допълни Бойко Борисов.

Относно оттеглената кандидатура на БСП и ДПС за главен съдебен инспектор, Борисов припомни, че вчера стана ясно, че срещу кандидатката има материали и ГЕРБ иска веднага, спешно, госпожата да бъде изслушана. „Те веднага следобед оттеглиха кандидатурата. Непрозрачност от началото до края. Един кандидат. Не ги ли помните какво говореха преди един месец? Преди 15 дни, когато искахме да удължим срока? В случая поздравявам и Реформаторския блок. Ето това е да имаш хубава патерица, здрава, в парламента, в който да не могат да минават такива назначения“, подчерта Бойко Борисов. Според него трябва да се тръгне в обратната посока – хората от гилдията, от съдебната система, да си предложат кандидатури на чисти и свети хора, защото съдебен инспектор е човек, който трябва да има авторитет. „Така че ако Съюзът на съдиите, на прокурорите ни дадат предложение, ние просто бихме го внесли от тяхно име. Мисля, че ще бъде честно и справедливо към гилдията и обществото”, заяви Борисов и допълни, че ГЕРБ може да предложи и своя кандидатура.

„Аз бих ви обърнал внимание…, и когато във вестник „Преса“ заглавната страница беше „Нови три милиарда дълг“, аз помислих, че това е някаква шега, но вчера излезе от финансовото министерство една информация, че емитират дълг за 3 милиарда, нови, и може би днес ще мине на Министерски съвет. Ако това мине, докато тук се джафкат по различни теми, които нямат абсолютно никакво значение, милиардите дълг се трупат“, посочи Борисов. Пред журналистите той припомни, че 4 години правителството на ГЕРБ удържа такава финансова дисциплина, че спаси държавата в най-тежкото финансово положение на Европейския съюз. „Дори вземете елементарен факт – ние тогава се събирахме по два пъти, по три пъти на месец на Европейски съвети в Брюксел. Такава жестока криза беше и ГЕРБ управлява в тази криза и запази финансовата дисциплина. Сега виждате, че на 2-3 месеца я се съберат, я не се съберат. Защото държавите постепенно излизат от кризата, а България влиза в кризата с тези нови дългове, които трупаме“, предупреди председателят на ГЕРБ.

„Опитите да ни прикачат студентските окупации, са много жалки. Нямаме нищо общо с това. Напротив, по всякакъв начин изразих мнение и в статуса си, и когато са ме питали, че аз съм против подобни окупации“, обясни Бойко Борисов. По думите му законът позволява, ако не сме доволни от правителството, да поискаме разрешение от кмета и да излезем на площада, така както направихме в Пловдив. „По принцип аз съм против всички тези окупации, бунтове, метежи, революции. Тъй като политиката на ГЕРБ е да гради държавата. За завода за софийския боклук са написани милиони страници. Хиляди пъти съм бил питан за столичния завод за отпадъци. И когато вчера открихме едно прекрасно съоръжение, ако направите един преглед на печата, ще видите, че няма нищо. Така че дневният ред го задават други хора“, категоричен бе Бойко Борисов.

„ГЕРБ ще внесе вота на недоверие към правителството някъде в средата на февруари. Темата на вота ще бъде по сигурността“, съобщи председателят на ГЕРБ. Според него в този сектор се събраха много провали , но медиите се опитват да прикрият проблема с бежанците. „Изведнъж беше бум, всички всеки ден само това правеха, и сега все едно се изпариха. Те не са се изпарили, пак са си по градовете, пак са си тук. Просто дойде команда от „фамилията” да не се пише по тази тема. Това ще бъде вотът”, посочи Борисов. По думите му друг задълбочаващ се проблем в сектор „сигурност“ е безпардонно подслушване. „Видяхте какви детски обяснения дават за лична кореспонденция. Че не е МВР или ДАНС, а били частни структури, които всъщност по смисъла на закона са организирани престъпни групи. Кой работи по тях? Докъде са стигнали? Защо са толкова спокойни, че само по нас ще излизат такива разговори? Те да не би да не разговарят? Да не би когато излъчват областни управители, министри, да не водят преговори, да нямат такива срещи, да нямат преди да стигнат до прегръдка и целувка“, попита Бойко Борисов. „В момента, в който Станишев каза, че няма подслушване, започнаха да излизат записи с моя лична кореспонденция”, добави председателят на ГЕРБ.