Георги Първанов: Няма да съдя БСП!

Политика

29-01-2014, 14:22

Автор:

Христина Рибарска

Всичко от Автора

Още по Темата:

Петков: Целта е да се внушава усещане за страх

Р. Петков: Порок е да не общуваш с опонента си

Алгафари: БСП изхвърля канибалски различните

Изцепка на Петър Стоянов разгневи народа!

„Бедний” български народ! Кой предаде младите гневни души?

Каузата за левицата – загубена, Станишев в паника

БСП и ДПС тайно оттеглят Тенева!

Румен Петков: БСП прегръща Пеевски

Борисов: С Първанов шега не бива!

Георги Първанов: Продължава боят по устав

Георги Първанов: Ще дам всичко от себе си, за да остане ГЕРБ извън властта

“Алфа Рисърч”: АБВ отхапва 20% от БСП

Цачева: БСП ще се разцепят сами

БСП и ДПС искат да посегнат и на създаденото от БОГ

Борисов: Станишев да връща парите в Брюксел!

Цецка Цачева: Станишев ще изоре земята с новия Изборен кодекс

"Младежко ОБЕДЕНИЕ"?! Неграмотно др.Станишев, неграмотно!

Времето ще отсъди кой е бил прав и кой - крив!

Няма да съдя БСП! Времето ще отсъди кой е бил прав и кой - крив!
Свързан съм дълбоко с партията, дал съм й най-хубавите си години от живота на нея, получил съм разбиране и не бих огорчил и тях и не бих причинил и на себе си това.
Това заяви Георги Първанов (президент 2002 – 2012) на пресконференция на Национална гражданска инициатива АБВ.
Обявили сме водача си на листата, нека да видим кой ще бъде опонента му, в момента в който видим водачи на листи, ще започнем да обявяваме и останалите. Това е като шах, ход за ход, аранжирането на една листа е и в съответствие с това, което предлага опонентът, категоричен е Първанов. Залагаме на преките връзки с хората по места, убеден е той.

Няма да отстъпим от поетите ангажименти, за да влезем във властта!
Според него трябва да има линия на коалиционния компромис. Нямам властови амбиции, това, което правя, е да дам шанс на нещо по-различно на идеите, личностите, които бяха отблъснати от партиите, отидоха в бизнеса и къде ли, но не и в управлението. България ще спечели, ако доказаните професионалисти бъдат върнати в управлението, изтъкна Първанов.
   
Акцентът в развитието на АБВ – родолюбието
Това ще бъдат и първите ни послания, новите разбирания за идеята за националната кауза, интерес, символи. Имаме визия за активна политика и по отношение на българите по света, подчерта президентът.

За Пленума в събота - призовка за участието в подобен революционен трибунал или да го наречем „другарски съд”!
Едно е да има работно заседание по тема, друго - да получим призовка за участието в подобен революционен трибунал или да го наречем „другарски съд”. Не само за себе си, не виждам място в подобен сблъсък, но не смятам, че той е здравословен, дори и за БСП, категоричен е Първанов.
Той попита: „Ако ние се изпокараме помежду си и излъчим нови негативни сигнали, това ще помогне ли на БСП? Някой дава ли си сметка?” и допълни, че е по-добре всеки да си гони нишата, да си копае лехичката, а ще се види на евроизборите кой е бил прав.

Когато бях председател на БСП, не е имало нито един изключен от партията!
Никога не сме си позволили да наричаме някой предател или да изключваме някой. Перспективата се съдържа във включването, това е модерната европейска политика. АБВ ще залага на разширяването на спектъра, на ветрилото, ще видим кой е прав, изборите са наблизо, заяви Георги Първанов по време на пресконференцията. Имало е случаи, в които аз съм влизал в противоречие с Устава, тези дни чух хора от БСП или добри приятели на сегашното ръководство, като Румен Гечев, Велко Вълканов, да изказват съжаление, че не съм изключен от партията още тогава. Тогава наруших Устава и съжалявам, че партията избягва от дискусия да види ролята от тези събития. Сигурно бих могъл да бъда наказан, във времето, когато реших да социалдемократизирам БСП. Огорчен съм, че такива неща се случват в момент, когато държавата има нужда от силна левица. Ще излъчваме не просто сигнали, а политика, и се надявам да срещнем съмишленици и разбиране. Трябва да си кажем истината за състоянието на страната и кой е пътят да я изведем от икономическата и политическа криза, заключи Първанов.

 

Георги Първанов: Ще дам всичко от себе си, за да остане ГЕРБ извън властта

 

Георги Първанов: Продължава боят по устав