Борисов: Ортаците ДПС и Атака пак говорят щуротии

Ортаците ДПС и Атака пак говорят щуротии. Това заяви пред журналисти в Монтана председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов. По повод коментарите на Лютви Местан, че изказванията на Борисов за подслушването са параноя, председателят на ГЕРБ бе категоричен, че параноята на Местан ще е много по–голяма, тъй като той е главен заподозрян за всички компромати. „Параноя има той. Колко компромата издадоха те за ДПС, колко излязоха за БСП, колко флашки излязоха? Те да не са неми риби? Всички останали не са говорили, не са правили срещи... Що за глупост е всеки ден да ме питат кой е идвал у нас? Като разбраха, че Първанов не идва, сега почна да идва друг. Ще минат три дни и ще почнат да ме питат за четвърти. Откъде на къде? Кой ходи да пита Местан с кого се среща?“, попита Борисов. Според него опонентите на ГЕРБ действат по такъв начин, защото виждат, че им се клати почвата под краката, виждат, че народът не ги обича, виждат, че колкото и да купуват по селата, хората го разбират и в един момент ще имат много голям проблем. „Те така излъгаха с Буда, ако си спомняте, излъгаха с Бирата, излъгаха с какво ли не, за да ни причинят някаква вреда. Цяло лято петна, лекета и какви ли още не хора, се разхождаха в Министерски съвет и даваха пресконференции. Те ги съветваха, ходеха на всички митинги срещу ГЕРБ да мятат яйца“, припомни Борисов. По думите му похват на Държавна сигурност е да измислиш компромат, толкова гаден, че човек да се отврати от себе си. „Това са агентите на Държавна сигурност. Те са обучени точно това да правят. Всичко друго очаквах. И ако проследите във Facebook как методично, месеци наред, тези хора са били подтиквани да направят контакт с мен. Единият от тях на 12 януари казва, че един от тях ще бъде арестуван. Те настояват, пускат ми телефони, за да се обадя и да ме запишат, за да излязат днес ортаците ДПС и "Атака" и да говорят щуротии“, посочи Бойко Борисов. Пред журналистите той припомни, че цяла година Орешарски, Местан и Бареков се възползваха от услугите на тези хора. „Нито някой се нуждае от пари, нито на някой ще дам пари. Аз си имам партия, структурирана, където си поставям лица там, където трябва. Аз ще ги победя пак", подчерта председателят на ГЕРБ.

„Искаме всичко, което е слушано, да бъде протоколирано и да бъде вкарано в дело. Обсадили са ми къщата месеци наред, за да следят кой влиза и кой излиза. Това ли е демокрацията? Такава полицейщина никога не е имало. Като контролират втория човек в партията, нали и моите разговори с него? Нали хващат всички, които са му се обаждали? По този начин, те имат изпреварваща информация. Знаят какво става в партията, знаят кога се карам, за какво се карам, знаят какви указания се дават. На кого ще излизат с номерата, че заради дело било?“, попита Бойко Борисов. Той бе категоричен, че не случайно Местан и Йордан Цонев говореха непрекъснато, че излизат нови записи. „Виждате ли какво говори Йовчев, че не било от структурите и някой друг го бил записвал. Да де, ама машините са в МВР, машините са в ДАНС. Те са там, те не са се преместили. И мен какво ме интересува, че утре ще изгори някой офицер, който ще вземе пари, и ще изнесе записите и ще ги четем отново по вестниците, или ще ме слушат по радиото. Това им е тактиката“, посочи Борисов. Председателят на ГЕРБ подчерта, че записите от подслушването на Цветанов не трябва да се унищожават. „Защото сега за Мишо Бирата записа аз немога да го предоставя, за да ги съдя. Той е унищожен и стои само манипулиран. Аз не мога да се защитя, тъй като оригиналният запис е унищожен, ако има такъв“, обясни Борисов. Според него, всичко, което е записано при подслушването, трябва да бъде протоколирано и да бъде вкарано в дело. „Утре някой, като е извадил флашка и е нарушил закона, ние трябва да можем да потърсим виновния, който го е поръчал. Защото утре няма да можем да се защитим. Защото те казаха, че имат запис от среща с Първанов, Петков, Борисов. Десет дни не спряхте да говорите медиите за това. И в един момент се оказа, че такова нещо няма, и сега ще търсят други", допълни Борисов.

ДПС купува цели села в Монтана. Трябва да се мобилизираме максимум за изборите, защото това, което чух от хората тук, ме вдивява - че ДПС купуват по цели села. По цели села купуват ДПС, от това, което ми разказаха нашите симпатизанти на ГЕРБ. Отиват при арендаторите или при кметовете и там, където предимно е ромско население, буквално си купуват села. Просто не ми е вярваше, но това го говорят", възмути се Борисов. Пред журналистите в Монтана Борисов бе категоричен, че е твърд привърженик на провеждането на референдум и ако парламентът го отхвърли, вече е дал указания на структурите да започнат подписка. „Чакам в понеделник вечер другите партии да кажат, дали искат съвместно или поотделно. Мисля, че не е проблем ГЕРБ да съберат 500 000 подписа“, посочи Борисов.

„Кметът на Берковица Димитранка Каменова става областен координатор на ГЕРБ – Монтана. Бившият областен управител на Монтана Ивайло Петров става административен секретар на ГЕРБ – Монтана. Нина Петкова ще изпълнява длъжността общински координатор на ГЕРБ – Монтана“. Това заяви Бойко Борисов, след като разговаря близо два часа с членовете на ГЕРБ в Монтана.