Трима се борят за шеф на острова в Бургас

До десет дни ще бъде избран управител на туристическата атракция

Трима от всичките 18 кандидати за шефското място на най-новата и модерна аткрация на Бургас - остров Света Анастасия, са сред отсятите в борбата за поста.

Само преди седмица се проведе първият подбор, при който 15 от желаещите да станат управител на предприятието отпаднаха. Сега общинската комисия ще избира между останалите три кандидатури, а резултатите от последното заседание ще бъдат обявени най-късно след 10 дни. 

След като вече приключи основният етап от първия за България проект за острова като историческа и туристическа атракция се очаква това лято той да предлага на гостите и жителите на града над 10 услуги.

Както Burgasutrе писа цените на услугите и атракциите, които ще се предлагат на бившия Болшевик от това лято, бяха гласувани на първата за 2014 година сесия на ОбС. 
"Посетителите ще могат на място да похапнат традиционни за региона морски гозби, да разгледат обновения с най-съвременни технологични и художествени средства музей, да посетят църквата, пазеща вековна история, да опитат от здравословните продукти в лекарната, да си купят сувенир за спомен…, а защо не и да останат да пренощуват на екзотичното място", казват от община Бургас.