Мистериозен портрет носи късмет и любов

Ако окачите това копие в дома си, ще се сбогувате с проблемите

Мистериозен портрет гони лошия късмет и носи щастие, любов и богатство. Картината е рисувана преди повече от 120 години и днес светът е пощурял по магическата й сила. Тя няма голяма художествена стойност, но затова пък крие мистериозна сила. Така твърдят хиляди хора. Сугестия, масова психоза или истина - преценете сами. Ето невероятната история на загадъчната картина.

Преди около 27 години руският вестник "Кубанские Новости" публикува мистериозен портрет на млада циганка и интересната история, свързана с него. В редакцията пристигат купища благодарствени писма от читателите, които твърдят, че той е променил живота им. Донесъл им е късмет, които дори не подозирали, че може да ги сполети.
Някои хора го отпечатвали и носели в портфейлите си, други направо го закачвали на стена в къщи, трети молели художници да го прерисуват върху платно.
Всъщност историята започва много по-рано, през 1897 година в Италия. Младият Луиджи Карбоне излиза от вкъщи след поредния лют скандал с жена си. Вървял безцелно и въпреки умората и болките в краката, гордостта не му позволила да поеме обратно към вкъщи.
Стигнал до площад, пълен с търговци, тичащи деца, рисуващи художници и гълъби. И изведнъж Луиджи изтръпнал. До някакъв художник стоял портрет на млада жена, която го гледала и сякаш пронизвала душата му. Лиуджи веднага попитал коя е тази жена, но художникът вдигнал рамене и обяснил, че е някаква циганка, която нарисувал преди седмици и оттогава не е виждал. Въпреки, че картината не била кой знае какъв шедьовър, Луиджи я купил за подарък на съпругата си. И тръгнал към вкъщи – вече си имал основен повод да се прибере.
И от тогава животът му се преобърнал. Скандали вкъщи нямало, двамата влюбени се разбирали прекрасно, Луиджи реализирал няколко свои идеи и натрупал голямо богатство. Съпругата му, която лечителите обявили за бездетна, забременяла и родила две здрави близначета.
Късметът секва, когато заради ремонт на къщата, картината е била изнесена в неизползваема плевня. Изведнъж всички се разболяват, бизнесът не върви, а скандалите сякаш се множали във въздуха. Но Луиджи бързо се сетил каква може да е причината и върнал портрета в къщата. И всичко отново се променило.
Когато единият му син Марио заминава в САЩ, бащата поръчва да му се направи копие на портрета и синът го взима със себе си. Семейството на Марио живее в Чикаго и пази портрета вече трето поколение. Той не е спирал да им носи късмет дори за ден, нищо, че не е оригиналът (който засега не се знае къде е).
Семейството на Марио е дало много репродукции на свои приятели и близки и всеки един от тях твърдял, че животът му е станал много по-добър, след като се се сдобил с него. Може би някой от тях или техните наследници го е споделил и с вестника...
Коя е тази циганка и наистина ли може да промени живота ни? Не е ясно... или поне - не още. Но пък нищо не ни пречи да си го разпечатаме и да проверим!Снимка на Деня

Щрихи от Плевен