Съдът спря "Лафка" в Бургас

Павилионите на Делян Пеевски аут от морския град

Няма да има павилиони "Лафка" в Бургас. Това стана ясно преди минути, след като бургаският административен съд спря решението на Общинския съвет да бъдат разположени близо 60 павилиона на веригата Lafka. На практика съдебното решение спира инвазията в Бургас на монополиста Делян Пеевски. Жалбата беше входирана по инициатива на Асоциацията за спасение на дребния и средния бизнес. Нейният председател Николай Димитров води непримирима борба срещу нашествието на веригата вече втора година.

„Радвам се, че има справедливост. Всички колеги сме щастливи, че се намери съд, който застана истински зад закона. Ще продължим борбата до край“, коментираха търговците.

БАС мотивира решението си, че по закон дадено юридическо лице няма право да наема повече от един обект на общинска земя. Заради това и решението на мнозинството в местния парламент от страна на ГЕРБ е в нарушение на законите и разпоредбите. То обаче явно е в ползa на Пеевски. Навлизането на Lafka в други градове доведе до масови фалити на местни дребни търговци. Бизнесът в Бургас даде яростен отпор и обяви тотална война срещу монополиста.