БСП към кмета: Кой "лесничей" нареди изсичането в Цар Симеоновата градина?

Според съветника Ангел Иванов в парка е извършен "дърводобив", а не санитарно почистване

Питане относно изсечените дървета в Цар Симеоновата градина в Пловдив ще внесе на сесията утре общинският съветник от БСП доц. Ангел Иванов.

Сигнал в приемната му, че в парка се извършва поголовна, a не санитарна сеч, станал причината той да направи и собствена проверка. Съветникът се натъкнал на голям брой изсечени дървета както многогодишни, така и млади и здрави. Според него в Цар Симеоновата градина е извършен дърводобив, а не санитарно почистване на дървесните видове. Преподавателят в Аграрния университет се натъкнал и на нанесени щети върху кореновата система на „пощадените” дървета. Това е станало при прокопаването на канали, обяснява доц. Иванов, като посочва, че на някои места корените на дърветата са изцяло разкъсани  и изрязани.

Той е категоричен, че засаждането на нови млади дървета много години няма да може да компенсира изсечените здрави дървета. Затова той ще пита кмета чии са указанията за провеждането на изсичането и кой е контролирал процеса, при който са унищожени млади и здрави дървета.