Започнаха пролетното зацветяване на Стара Загора

Извършват се декоративни резитби на парковите площи

Стара Загора посрещна астрономическата пролет с нови цветя и озеленяване. Засадени са първите 400 вечнозелени декоративни храста от видовете „Чашкодрян“, „Туя“, „Дойция“ и „Хвойна“ в средната разделителна ивица, в западната част на централния булевард “Цар Симеон Велики“ в Стара Загора.

Предстои изграждането на поливна система, която ще се захранва с изтичащата вода от чешмата, известна като "Трите чучура" в едноименния квартал.

С настъпване на пролетта започна подрязването и грижата по засадените в края на 2013 г. дървета по улиците, както и прекопаването им с цел задържане на влагата в почвата.
Засадените миналата есен 5 000 рози в средната разделителна ивица на бул.“Ц.С.Велики“, източно от бул.“П.Евтимий“ предстои да разцъфтят за първи път тази пролет. През лятото те ще се поливат с повърхностна капкова система. Храстите и тревния чим вече са прекопани, окосени и радват очите с първите нови листенца.

В цветовете на разцъфтяващите декоративни храсти Ерика, Винка, Виола и стелеща Мащерка, е цветната инсталация от кашпи пред сградата на Община Стара Загора.

Окосени са и първите 100 дка  паркови площи в Стара Загора - разделителните тревни ивици по улиците и булевардите, всички градини в централната градска част: парк „Тракия“, Античната улица, парк „Александър Стамболийски“ (Алана), градина „Доша Николова“ и парк „Зелен клин“.
Извършена е декоративна резитба на повече от 4000 цъфтящи и вечнозелени храста в парковите площи.

Близо 2000 кв. м са презатревените площи с тревни смески. Ежедневно, по седмичен график работи и автовишка за резитба на клони на дървета.