МО да не почива през уикенда? Софиянци кой да ги мисли?

Писмо, подписано от главния секретар на МВР, било изпратено в М0

В 10.45 часа днес е изпратено писмо, подписано от главния секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров в Министерството на отбраната, във връзка с открития снаряд в къща в София, гласи прессъобщение на МВР до медиите.

Тъй като ставало въпрос за боеприпас, само модул на МО може да го изземва.
До разрешаването на проблема МВР е осигурило постоянно присъствие на място на полицейски служители.

Значи ще чакаме до понеделник. Дано не хвръкнат зян още няколко полицейски служители заради безхаберието на ръководството му.
Всъщност, то е написало писмо. Уведомило е и медиите. Измило си е ръцете старателно.

Да му мислят софиянци и редовите полицаи.

Припомняме, че вчера собственици на имот в центъра на София се натъкнаха на бомба, вероятно от Втората световна война. Тя ще остане на столичната улица „Хан Аспарух” чак до понеделник.

Собственикът Борис Димитров разказа пред камерата на бTV, че намерили боеприпаса, докато почиствали след пореден обир къщата на починалите му баба и дядо, разположена в задния двор на жилищна кооперация.

След обаждане на 112 полицаите дошли бързо, но след това станало ясно, че снарядът ще бъде изнесен чак в понеделник, когато щели да дойдат военните. До тогава в двора на къщата на смени от по 12 часа дежурят полицаи. Хем пазят собствениците от обирджии, хем пазят страх на софиянци!

От Министерство на отбраната пък обяснили, че не са получили официално искане от МВР, за да изпратят модулна група. Това трябвало да стане с разпореждане на щаба на отбраната, а след получаването на документа сапьорите щели да бъдат организирани своевременно.

Какво ни остава, освен да се прекръстим и да се надяваме, че няма да станем свидетели на поредната нелепа смърт, причинена поради бюрокрация, безхаберие или нечия самонадеяност и некадърност...