Професор от Алма Матер - пиян на пътя (+видео)

Историкът Драгомир Драганов е хванат зад волана с 2,44 промила, което е второто му такова провинение

Историкът проф. Драгомир Драганов, който е преподавател в СУ „Св. Климент Охридски”, е хванат с 2,44 промила зад волана, информира в. „24 часа”.

Професорът е заловен от „Пътна полиция” вчера следобед в района на Киноцентъра в кв. „Бояна” в столицата.

Лъкатушещата му кола е била забелязана първо от гражданин, останал шокиран от гледката – точно като на филм автомобилът се е движил на зигзаг поради невъзможността на водача му да го управлява адекватно.

На мястото пристигнали униформени служители, които спрели за проверка съмнителната кола и отчели въпросните 2,44 промила алкохол. След това пътните полицаи закарали провинилия се в лаборатория, за да му вземат кръвни проби.

По-скандалното в случая на подпийналия професор е, че това не е първото му такова провинение – през 2010 г. Драганов е хванат да шофира с 2,1 промила, припомня вестникът. За повторно такова нарушение при алкохол в кръвта над 1,2 промила Наказателният кодекс предвижда до две години лишаване от свобода.

Друг алкохолен скандал около името на академика беше видеото „Пияни в Алма Матер”, което ранобудните студенти пуснаха в мрежата в края на миналата година. В уличаващия клип проф. дин Драгомир Драганов си „партнира” с ръководителя на Катедра „Археология” в СУ проф. д-р Костадин Рабаджиев.

65-годишният професор е бивш народен представител в Седмото Велико народно събрание и в 38-мото – Обикновено. През 2007 г. той дори се кандидатира за кмет на Столична община.

За момента все още не е открит за коментар по случая.