Атанаска не признала веднага за убийството на Александра

Обвиняемата остава в Бургас

39-годишната Атанаска Георгиева не е признала веднага за убийството на 8-годишната Александра Тодорова от Поморие. Минали часове, докато тя се реши да каже, че тялото на детето всъщност е в квартирата.

Георгиева бе задържана рано сутринта на 11 април. Полицаите вече имали данни, че Атанаска е свързана с отвличането, но все още не знаели по какъв начин и дали е сама.

Междувременно в полицията били прибрани майка Светлана, малката сестра Северина и нейният мъж - хотелиерът Веселин Тошев. Никой от тях обаче не подозирал, че в една от съседните стаи е Атанаска. Полицаите дори не разпитвали останалите членове от семейството.

39-годишната жена се опитала да си изгради неумела защитна версия. Признала си, че е пуснала SMS на майката на детето “Подгответе пачките, утре ще ви се обадим” от картата на Александра. Заявила обаче, че не направила това сама, а била принудена от група роми, пише “24 часа”. По-късно обаче станало ясно, че Атанаска сама е изкарала картата и дори е повредила телефона на момиченцето, като го е поставила във вода.

Засега обвиняемата остава в Бургас, няма основание да бъде изпратена в специализираната болница в Ловеч, уточниха от прокуратурата. В понеделник на заседанието, което гледаше мярката за неотклонение, адвокатът на Георгиева - Благой Потеров, поиска комплексна психолого-психиатрична експертиза, както и изпращането в Ловеч. Според наблюдаващия прокурор Димо Маджаров обаче това не се налагало на този етап. Можело да стане, ако психиатри от Бургас го счетат за наложително.