Пет пъти по-малък трафик при "Лъвов мост"

Ремонтът ще облекчи движението на софиянци по "Мария Луиза" и "Сливница"

Пет пъти ще се облекчи трафикът при кръстовището "Лъвов мост" в София, след като приключи течащият ремонт. Това прогнозира кметът на Столична община Йорданка Фандъкова, цитирана от Нова ТВ, която направи инспекция на работата.

Времето в престой в задръстванията рязко ще се редуцира - от 10 на само 2 минути. Движението ще бъде организирано през два тунела, които ще преминават под бул. "Сливница", който в момента е частично затворен във връзка със строежа им. Над земята ще има кръгово кръстовище, което ще води към 5-те входа на метрото.

По думите на Фандъкова засега строителството върви по график, макар че един от колекторите под земята ще трябва да бъде преместен.

По план вървят и останалите ремонти в града, като след приключването им ще продължи рехабилитацията на други ключови булеварди в града.

С други думи - столичани могат да се надяват, че сегашните неудобства заради затворените участъци и задръствания ще бъдат заменени от по-бърз и качествен превоз с автомобили и градски транспорт.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен