Мистериозно такси обикаляло около къщата на Валя, преди тя да изчезне

Красивата бургазлийка свалила 20 кг и оттогава била вманиачена по фигурата си

Мистериозно такси е обикаляло из бургаския кв. “Лозово”, а шофьорът му е питал къде се намира ул. “Ружа” 22 - адресът на изчезналата медицинска сестра Валентина Иванова. Това е станало на 14 април, ден преди 25-годишната жена да се изпари без следа, твърдят нейни близки.

Съсед упътил шофьора, но забелязал, че колата не спряла на адреса, само намалила и после продължила. По това време Валя си е била вкъщи. С напредване на времето и липсата на каквато и да е следа от Валентина, роднините са все по-убедени, че е отвлечена. Врачка от Ямбол им казала на 17 април, че момичето е живо, но е с мъж, вероятно похитител. Дни по-късно подобна версия имаше и ясновидката Николета Йорданова - Валя е отвлечена за проститутка и е изведена в чужбина.

Валя е била фиксирана върху теглото и фигурата си. Като тийнейджърка била закръглена и свита. Нейна близка казва, че като наближил абитуриентският й бал, полудяла в желанието си да отслабне бързо и драстично.

Започнала да се подлага на нечовешки диети. Толкова се вманиачила, че се наложило да я заведат при психотерапевт в София, който я убедил да не подлага организма си на тотален стрес. С цената на много усилия Валя все пак успяла да свали близо 20 кг за 2-3 г.

Майката на Валя - Пенка Иванова, не приема, че дъщеря й се е самоубила, скачайки от моста в Бургас. Това пък бе казано с половин уста от разследващите. Според криминалисти, участвали в издирването на медицинската сестра, тя е страдала от депресия и състоянието й се е задълбочило през последните 2-3 месеца. Опитвала да се справи с това - посетила е психиатър няколко седмици преди да изчезне. Пред специалиста Валя е признала, че не й се живее.
Тя старателно криела психичния си дисбаланс - видимо продължавала да изглежда перфектно, ходела на работа, с нищо не показвала, че нещо я тормози, пише "24 часа". Хормоналните проблеми, които е имала, и притесненията ще може ли да стане майка, също са повлияли на психиката й, но това не е бил съществен проблем, смятат запознати с разследването.

На 13 април Валя е споделила по скайп с майка си, която работи в Австрия, че хормоните й се нормализират и нещата се оправят. Тя е вземала хранителни добавки, с които е поддържала идеалната си фигура. През последните седмици обаче е пиела и лекарства за депресия. Не е ясно дали в комбинация с добавките не се е получила някаква реакция.