Тръгна досъдебно производство за отвличането на Валя

Красивата медицинска сестра изчезна безследно на 15 април т.г

Бургаската окръжна прокуратура заведе досъдебно производство по чл. 142 от Наказателния кодекс за отвличането на 24-годишната медицинска сестра от Бургас Валентина Иванова. Производството е започнало с първото действие от разследването на разследващ полицай от Второ РПУ-Бургас. Досъдебното производство е заведено срещу неизвестен извършител. От прокуратурата обясниха, че на този етап няма да бъде прледоставена друга информация на медиите.

От Прокуратурата обясниха още, че на този етап няма да разгласяват друга информация във връзка със случая с изчезналата Валя. - See more at: http://burgas.topnovini.bg/node/510369#sthash.qkuZh8vq.dpuf
От Прокуратурата обясниха още, че на този етап няма да разгласяват друга информация във връзка със случая с изчезналата Валя. - See more at: http://burgas.topnovini.bg/node/510369#sthash.qkuZh8vq.dpuf

Валентина Иванова изчезна в нощта на 15 април тази година и до момента е в неизвестност. Същата нощ около 23,00 часа е слязла от такси в района на Морската градина пред "Гъбката". От тогава следите и се губят. Има информация, че Валентина е тръгнала по посока моста на централния плаж. На следващия ден там е бил намерен само моблиният й телефон. Личната й чанта е открита в дома, в който живее в бургаския квартал "Лозово". От полицията тогава съобщиха, че случаят с изчезването на Валентина е разкрит в детайли. По данни на МВР не се касае за умишлено престъпление, насилие, вътрешен или външен трафик.

Близки на изчезналата медицинска сестра Валентина Иванова продължават да я търсят не само в България, но и по света. Те разпространяват масово снимките й в различни държави. Фотосите във Фейсбук са придружени с обяви за издирването на английски, немски, испански, дори и гръцки.

Една от първите версии, по които криминалисти работят е, че Валентина Иванова е сложила край на живота си. Приятелят й Валентин Георгиев дори организара три акции за нейното издирване по брега на бургаския плаж. До момента търсенето на следи от нея е безуспешно.