Тъжно, почина Ани!

Господ я прибра до себе си и я избави от човешките мъки, написа съпругът на младата жена

Снощи от този свят ни напусна Ани. 32-годишната жена водеше страшна битка с левкемията.

Съпругът й сподели ужасната новина във Фейсбук страницата на Ани.

„За последен път пиша през сълзи лоша новина на тази страница, но за огромно съжаление тя е най-лошата!
В 19:13 часа българско време днес моята мила Ани почина.
Господ я прибра до себе си и я избави от човешките мъки.
Който желае може да запали по една свещичка за нейната душа.“, сподели Миро.

Пловдивчанката разбра за болестта през ноември 2012 година, дни преди да роди първата си рожба - дъщеричката Рая. Битката с левкемията вървеше в нейна полза. През май м.г. на Ани й беше направена трансплантация на стволови клетки. Почти година тя и близките й преминаха през ада.

Миналата година Ани Паунчева успя да приобщи хиляди добри хора и за дни бяха събрани над 170 хиляди евро, нужни за трансплантация. Българи у нас и в чужбина организираха благотворителни търгове, базари, спортни срещи, салса парти и още акции за събиране на нужната сума. И се справиха блестящо. Имаше дарения от 2 лева до 10 000, разказа тогава съпругът Мирослав. Във Facebook страницата "Помогнете да спасим Ани" хиляди приятели на жената я подкрепяха и бяха до нея във всеки един момент от борбата с болестта.

В края на април т.г. Ани и съпругът и заминаха в клиниката във Визбаден, защото тя получила няколко пристъпа на болка в костите на краката. Уплахата, че болестта се е завърнала отново ги накарала набързо да съберат багажа и да пристигнат в Германия. Хроничната кашлица, с която започнали да свикват, се изострила и пневмонията се оказала сериозна. За три дни състоянието на Ани се променило няколкократно и в крайна сметка на 3 май сутринта се наложило да бъде интубирана и да се постави на командно дишане, за да се даде време на лекарствата да подействат и през това време да се спести мъчението на дробовете от уморителната кашлица.

До вчера Ани все още била в критично състояние и близките й се молиха постоянно да успее да издържи и да се събуди. Докторите направили всичко необходимо, за да облекчат положението и да й помогнат, но уви. Ани ни напусна.

Целият екип на Plovdivutre.bg, както и добри хора, които подадоха ръка на младата майка, изказваме искрени съболезнования на семейството и нейните близки.

Почивай в мир, мила Ани!