Ани започва нов живот

Дългоочакваният ден дойде – направиха трансплантацията на стволови клетки

Моментът, за който хиляди пловдивчани и съграждани се молеха настъпи! В клиника в Германия беше извършена трансплантация на стволови клетки на болната от левкемия Ани Паунчева. Съпругът й Мирослав е публикувал радостната новина във Фейсбук страницата „Помогнете да спасим Ани” придружена със снимка от клиниката. "Сега ще се молим да ги приеме с мир и всичко да се оправи без усложнения", споделя окриленият и благодарен мъж.

"Към момента предстои болничен престой от 30 дни в клиниката", разказа Нина Змиярска, съпруга на Иван от Раковски, също болен от коварната болест. Тя поддържа връзка с Ани и Миро в Германия и взаимно се подкрепят. По думите й възстановяването там ще продължи още няколко месеца, защото е нужно постоянно наблюдение и контрол на медикаментите.

Ани успя да приобщи хиляди добри хора и за дни бяха събрани над 170 хиляди евро, нужни за животоспасяващата трансплантация, която днес вече е факт. Пловдивчани и сънародници у нас и в чужбина за пореден път показаха, че имат добри сърца. Организираха благотворителни търгове, базари, спортни срещи, благотворително салса парти  и други акции за събиране на нужната сума. И се справиха блестящо. Имаше дарения от 2 лева до 10 000, разказа Мирослав. Във Facebook страницата "Помогнете да спасим Ани" хиляди приятели на жената й желаят късмет. 

„Ще се молим за Ани! С вас сме!”, пишат съпричастните и днес.

В началото на март младата жена заедно със съпруга си заминаха за германската клиника, за да задействат процедурата по намиране на донор. Няколко месеца такъв не се намери. Чакането бе трудно за семейството и близките на Ани.

32-годишната Ани е майка на бебето Рая. Тя научава за левкемията дни преди да роди, през ноември м.г. Битката с болестта й за сега върви повече от успешно. Екипът на Plovdivutre.bg ще се моли левкемията веднъж завинаги да остане в миналото на младата жена и Ани отново да се радва на млаката си дъщеричка и цялото си семейство.