Няма донор за Ани!

Битката на младата жена започва сега. Парите са събрани, търси се донор

Болната от левкемия Ани Паунчева приобщи хиляди добри хора и за дни бяха събрани над 170 хиляди евро, нужни за животоспасяваща трансплантация. В началото на март младата жена заедно със съпруга си заминаха за германската клиника, за да задействат процедурата по намиране на донор. За съжаление, засега такъв няма.

Във Facebook страницата "Помогнете да спасим Ани", съпругът й Миро е публикувал следното съобщение:

"Здравейте приятели,

Имаме добри и лоши новини за Ани!!!

Общото състояние на Ани е отлично. След всичките прегледи и изследвания се доказа, че тя е в пълна ремисия след последната химиотерапия, колкото и тежка да беше тя а Ани се въстанови напълно :) без никакви поражения :) В този ред на мисли при изследванията не се покзват дори и маркерите, с които е белязана болеста, което е чудесно. В общи линии всеобщите ни молитви получиха отзвук,

 НО - за съжаление има една.............. Лоша новина.

Все още няма подходящ донор за извършване на трансплантацията на Ани. Не можем да си обясним защо не може да се намери достатъчно подходящ за нея. Това е нещото, за което ще се молим през идните дни, седмици или месеци и дано да стане скоро, защото алтернативата е да се повтарят химиотерапиите, за да се запази сегашното състояние на Ани и да спечелим още време за търсене на донор.”

Близките на Ани споделят, че всеки може да се изследва за съвместимост и да се включи в Българския регистър на донори на костен мозък (стволови клетки) и "Националната програма за развитие на трансплантацията в България” !

“Може би точно ти можеш да спасиш един човешки живот, пишат приятели във Facebook. По тяхна информация изследването става чрез даване на минималното количество кръв. В българския регистър записаните са малко, а донор се намира много трудно, поради необходимостта от постигане на 90 – 100 % съвместимост. При евентуална такава, донорството не вреди по никакъв начин на Вашето здраве и възстановяването става за 24 часа.

Изследвания се правят в следните градове :

http://www.lymphom-bg.com/?cat=126

Цената на изследването се поема от Регистъра на донори на костен мозък

32-годишната Ани е майка на бебето Рая. Тя научава за левкемията дни преди да роди, през ноември м.г. Битката с болестта продължава.