ПловдивУтре: 12 май

Какво, къде, кога в понеделник

ВРЕМЕТО

Слънце и облаци в Пловдив утре. Синоптиците прогнозират променлива облачност. Минималната температура в града ще бъде около 11 градуса, максималната около 25. Виж какво ще бъде времето през новата седмица ТУК.

ПРАЗНИЦИ

12 май е Международен ден на медицинските сестри. Утре трябва да се поздравят и да се отдаде благодарност на представителите на една от най-хуманните професии.

КАКВО, КЪДЕ КОГА УТРЕ

В 11.00 часа в градинката пред аптека "Марица" кметът инж. Иван Тотев ще даде старт на нов етап от обновяването на Малката главна.

11.00 часа - заседателна зала на община Пловдив ще има пресконференция по повод V-тия  Музикален фестивал "Дни на музиката в Балабановата къща" с участието на Мила Павлова,  диригента на хора на Пловдивските момчета Милка Толедова и заместник-кмета Стефан Стоянов.

Конфедерация на труда „Подкрепа” провежда информационна кампания и ще представи пред регионалните медии възможностите за информиране, консултиране и пряко съдействие на български граждани за защита, пренос и упражняване на техните социалноосигурителни права.

В тази връзка на 12 май 2014г. /понеделник/ от 10.00 часа, в хотел”ЕКСПО”,  конферентна зала, гр.Пловдив ще се проведе Информационен ден в рамките на проект „ОСЕМ”- Обединени социално осигурителни европейски мрежи.

Народна библиотека "Иван Вазов" кани пловдивчани на изложбата "Калиграфско-художествени школи и писарски средища по българските земи. Образци от славянската ръкописна колекция на Пловдивската народна библиотека".

Сред експонатите, които ще бъдат показани, са уникални ръкописни книги от най-значимите писарски средища и книжовно-калиграфски школи през ХV-ХVІІІ в. - тези в Етрополе, Карлово, Аджар, Куклен, Котел, част от специалните колекции на Библиотеката - Требник от 1592 г. на йеромонах Даниил Етрополски, Петров апостол, 1598 г., Триод цветен (пентикостар), втора четвърт на ХVІІ в., Поп Йовков пентикостар, 1636 г., Октоих (възкресен) на Станко Граматик, втора половина на ХVІІ век, Поп Аврамов миней, 1660 г., Кръстьов миней за месец май, 1695 г., Котленски сборник, средата на ХVІ век, чиято подвързия е изработена от поп Стойко Владиславов (Софроний Врачански).

Изложбата ще бъде открита на 12 май от 12.00 часа в експозиционното пространство на Изкуствотеката и ще може да бъде видяна до 16 май.

НА ТЕАТЪР

Драматичен театър Николай О. Масалитинов, гр. Пловдив

19 часа - Районна болница

НА КИНО

Две премиери в пловдивските коносалони: Виолета: Концертът (2013)  и Да разлаем съседите (2014) Премиера.