10 явни знака, че един мъж флиртува, които обикновено пропускаме

Когато жените са на среща, половината от мислите им се въртят около въпроса дали мъжът с тях ги харесва. А нещата могат да бъдат толкова очевидни!

Ето десет от нещата, които издават мъжа с вас, че адски си пада по вас. Или пък са част от флирт тактиката му да ви свали. Все едно, истина са!

1. Широката усмивка

Както много други неща в живота и човешките отношения, усмивката често е приемана за даденост. Широката усмивка винаги е добър знак - най-малкото за това, че човекът от среща е заинтересован от вас.

Затова, ако говорите с някого, когото харесвате, и той ви се усмихне чаровно... Просто му върнете усмивката!

2. Свенливото изчервяване

Ние, мъжете, често опитваме да изглеждаме непробиваеми. Е, някои части от тялото ни (и въобще не говоря за това, което си мислите), не се съобразяват с този стремеж.

Всъщност, изчервяването не е функция само на свенливите момчета. То си е обикновена телесна реакция, когато видиш хубаво момиче.

3. Контактът с очи

Е, ако изчервяването не е нещо, което можем да овладеем, то играта с поглед е едно от оръжията в арсенала на флиртуващия мъж. Ако ви гледа по-продължително в очите, отколкото обикновените ви събеседници, значи флиртува. Ако отправя кратки, но чести погледи към вас, вероятно флиртува, но се опитва това да не бъде твърде явно за вас.

4. Огледалните реакции

Тези малки жестове на човешкото поведение, които имаме, когато харесваме някого. И вие го правите, и той го прави. Може да се отнася до невербални маниери или до характерни изрази - със сигурност бихте го забелязали... ако знаете, че е нещо, което трябва да забележите.

5. Ръцете в джобовете, палците - вън

Това е типичната поза на мачото, който иска да покаже колко е уверен. Въпреки че не всички жени харесват тази стойка, тя все пак си е явен знак, че този мъж търси флирт.

6. Невинният физически контакт

Ако той неволно докосне ръката ви, докато жестикулира, това не е случайно. Той или съзнателно флиртува, като търси физически контакт с вас или... несъзнателно флиртува, като търси физически контакт с вас! Разбирате накъде бия.

7. Накланянето на главата

Може да звучи странно, но накланянето на главата е признак на вниманието му към вас. Това е една от онези пози на тялото, по които експертите съдят, че двама души са заинтересовани един от друг на подсъзнателно ниво. Ако главата му е наклонена напред, към вас, той със сигурност ви слуша с голям интерес.

8. Разширени зеници

Освен ако преди срещата ви той не е решил да охлади нервите с някакви допълнителни стимуланти, разширените му зеници издават, че той ви харесва. Така правят очите ни, когато сме привлечени от някого.

9. Повдигнати вежди

Да, понякога мъжете заприличват на онази симпатична Skype емотикона, изразяваща учудване. Само че в случая леко повдигнатите вежди значат отново само едно: интерес.

10. Нервно шаване

Е, това не е типичният флирт. Това е по-скоро слабостта на притеснения мъж, който си пада по жената, с която е излязъл. От известно време обаче мъжете не се стараят толкова да я прикриват, тъй като чухме, че жените намират това за "очарователно"...