Какво не трябва да подарявате на мъжете си?

Подарък за мъж се избира трудно, но още по-сложно е да решите какво да не им вземате

Според статистика, направена в началото на тази година, над 1/3 от ирландците продават или преподаряват подаръци, които са получили, но не харесват, пише "24 часа". Дали защото са практични и не желаят да пълнят дома си с непотребни вещи, или защото могат да минат без конкретно нещо, а то би им докарало печалба, е без значение. Така или иначе, става дума за предмети, които определено не са ги зарадвали и могат да се харесат повече на друг. И докато в тази статистика става дума поравно за мъже и жени, то в един от най-големите сайтове за онлайн пазаруване има цял раздел за нежелани подаръци само и единствено от мъже. Ако се разчита на това, което основно се продава там, то мъжете категорично

мразят да им се подаряват дрехи, часовници и парфюми

Факт е обаче, че купувачите на тези нежелани стоки са също мъже. Заключенията, които могат да се направят, са няколко.

Подарък за мъж се избира трудно, но още по-сложно е да решите какво да не им вземате.Мъжете знаят какво не искат чак когато го видят и не им хареса. Съществува зависимост между повода за подаръка и същността на мъжа. Ако един би се зарадвал на френски ключ, това не означава, че всички представители на силния пол умират за такъв инструмент. Ето обаче 10 подаръка, подбрани от изданието, с които няма как да изненадате мъжа си приятно.

Карта за фитнес
Мъжете, които се грижат за външния си вид, сами избират какво да тренират. Избират сами и мястото, на което да го правят. Затова карта за фитнес, плуване или какъвто и да било друг вид спорт е абсолютно безсмислена, защото за тях това е част от ежедневието.
Ако любимият ви е от онзи тип мъже, които не помирисват фитнес зала и не смятат за нужно да влизат в такава, то пропуск с бонус посещения е възможно най-лошият избор. Удря го право в самочувствието, тъй като мъдро направената според вас покупка спада към подаръците с подтекст. Това, което фитнес картата казва, е: "Не изглеждаш никак добре и непременно трябва да влезеш във форма, понеже външният ти вид има нужда от доста сериозна промяна."

Пари или талони за пазаруване
Да дадете няколко банкноти на един мъж, защото не сте измислили какво да му купите, е ужасен жест по няколко причини. Като за начало се очаква, че той е достатъчно пораснал, за да се издържа. По тази причина има възможност да си позволи да си купи това, което иска.
Второ, мъжът не е бездушно и лишено от емоции същество и със сигурност би се обидил жестоко от липсата на внимание от ваша страна. От друга страна, вероятно не го и познавате добре, щом не сте могли да измислите какво би му се харесало. Не на последно място, мъжете не страдат от мания за пазаруване.
Той има конкретни магазини, в които пазарува, а в тях - определени секции, на които се спира. Пробните, тоновете закачалки, ужасно любезните консултанти и желанието ви да премери всичките дрехи в магазина биха го изнервили, а знаем много добре, че без настроение трудно се купува каквото и да било.

Бельо
Ако има нещо, по отношение на което мъжете са ужасно прецизни, то това е изборът на бельо. В тяхното удобство индустрията влага вероятно повече, отколкото в безшевно вталяващо бельо и повдигащи сутиени за жените.
Силният пол за разлика от нежната половина на човечеството не е подвластен на номера, модели, апликации и картинки, а на удобството. Факт е, че има жени, които знаят какво искат мъжете им и го купуват. Не е лъжа обаче, че дори след десетки години брак пак може да не уцелите бельото, което ще му донесе комфорт.

Козметика
На един мъж е хубаво да не му купуваш това, което той би избрал сам. А козметиката е точно такова нещо. Дори мъжете с прекрасни дълги коси нямат нужда от маски, балсами, продукти за термична обработка, шампоани за обем или пък за нормална, изтощена или боядисана коса.
Те живеят простичко - важно е да са чисти и това, което използват, да ги кара да се чувстват добре. Освен това практиката показва, че избират сами и дезодорантите, парфюмите и одеколоните си. Комплект, който е без парабени, с есенция от жожоба, бадемово масло и екстракт от алое няма да променят концепцията им за това какво трябва да седи на рафтовете в банята им.

Сувенири
Мъжът се радва на сувенир толкова, колкото и жената - никак. Това е предмет, който не им трябва, не прави нищо и на всичкото отгоре събира прах. А ние знаем колко привързани са мъжете към домакинската работа.
Граничи с кича и да му купите миниатюрна плюшена играчка за стъклото на колата или под формата на ключодържател. То е също толкова ненужно, цапа се, а нерядко дори им пречи.

Обувки
Мъжете не са като жените. Няма да стиснат зъби и да търпят пулсираща болка в ходилата си, напъхани в чифт обувки, само защото те са красиви и луксозни. Силният пол залага, както вече казахме, първо на удобството, а след това на практичността. Второто значи, че ако половинката ви си избира обувки, ще търси нещо, което да отива на стила му и не налага смяна на всички дрехи в гардероба.
Най-важното от всичко обаче е, че има шанс да не уцелите номера му.

Готварски курс
Това, че световноизвестният британец Джейми Оливър владее женските сърца навсякъде по света, не значи, че трябва да си култивирате вкъщи един такъв. Вашият мъж надали ще се зарадва на готварски курс. Ако обича да се вихри в кухнята, то няколко урока няма да повлияят на уменията му. Ако е от онези, които прегарят и водата, едва ли има интерес да се научи да прави идеалното шоколадово суфле.

Машинка за почистване на нос и уши
Подаряването на машинка за почистване на косъмчетата в носа и ушите, без да сте го обсъждали, би нанесло тежък удар върху самочувствието и гордостта му. Този вид джаджи отново спадат към онези подаръци с подтекст. Все едно му казвате: "Мили, в теб се крие прекрасен човек. Хайде да го извадим наяве!" Освен това са малко мъжете, които не гледат на тези машинки като на средновековен уред за изтезание. А и хич не е ефектно да се хвалят с подобно нещо на приятели.

Предмети от всекидневието
Самобръсначка няма да разтопи сърцето му. Той така или иначе трябва да бръсне брадата си и е изпробвал различните пособия много преди да се запознаете. Електрическа машинка обаче може и да го зарадва.
Фенерчетата също влизат в графа "да отбиеш номера", още повече че има тонове приложения за смартфони, вършещи същото. Това, разбира се, ако половинката ви не е къмпинг маниак или запален планинар.
Скъпите писалки със златно перо, автоматични моливи със сребърно покритие или тежките метални запалки от висок клас също не са универсалният мъжки подарък.

Бижута
Жените винаги се радват на някоя нова джунджурия, стига тя да изглежда добре. Това не важи за мъжете. Има такива, които носят бижута, и те в никакъв случай не са малко. Това не означава, че се нуждаят от купища накити. Дори тази порода мъже не са като жените, които имат гердан, гривна, обеци и пръстени за всеки тоалет в гардероба си.
Ако един мъж не носи бижута, то тежък златен пръстен с черен оникс или стилна гривна с уникална плетка няма да разчупи изведнъж стила му, граден с години.