Преборете безсънието с пет прости трика

Махнете телевизора и компютъра от спалнята

Безсънието е проблем на много от съвременните хора, особено често се среща при жените. Причините са ясни - проблеми, стрес, забързан начин на живот. За съжаление почти няма как да избегнем тези фактори, но трябва да правим каквото е по силите ни, за да сме по-спокойни, за да може да спим по-добре. Защото сънят е ужасно важен за здравето, а и за визията.

 

Ето няколко трика, които ще ви помогнат да спите по-добре:

1. Махнете телевизора и компютъра от спалнята
Повечето от нас са свикнали да гледат телевизия преди да заспят, но това е ужасно вредно, защото светлината възбужда нервната система, вместо да я подготвя за сън. Затова когато си отидете в спалнята забравете за телевизора. То се подразбира, че трябва да забравите и за компютъра.

2. Спете в добре проветрена стая
Застоялият въздух пречи, така че проветрявайте често, дори и да е студено. Освен това се стараят да прекарвате повече време през деня на чист въздух.

3. Спазвайте правилен режим на хранене
Не яжте много на вечеря, защото това ще ви попречи да заспите. За вечер е за предпочитане да консумирате вегетарианска и млечна храна, трябва да преобладават плодовете и зеленчуците. Забравете за алкохола и цигарите, въпреки че може да ви изглеждат като помощници срещу безсънието. Това е измама. По-добре изпийте един билков чай от лайка или чаша топло мляко.

4. Хомеопатия
Има куп медикаменти срещу безсъние, но е добре да не прибягвате до тях. Ако все пак положението не може да се оправи по друг начин, може да опитате с хомеопатични средства към които не се привиква. За по-сигурно се посъветвайте с лекар.

5. Прогонете негативните мисли
Преди да заспите забравете за проблемите. Така или иначе не можете да ги решите докато сте в леглото. Оставете мислите за ежедневието за сутринта, а вечер просто се насладете на това, че сте си легнали и ви предстои да си починете. Така ще заредите батериите и има много по-голям шанс да се справите по-добре с предстоящите задачи на следващия ден.