Нов бунт срещу „Лафка” в Бургас

Нов бунт срещу монополиста „Лафка” зрее в Бургас. Над 500 дребни търговци -собственици на павилиони ще окупират във вторник сградата на НХК. Недоволните ще протестират докато в сградата тече сесията на местния парламент. Под точка 3 от дневния ред е включено предложение за приемане на наредба, според която всяка фирма ще може да има повече от един преместваем обект.

Докладната записка е входирана от групата общински съветници от ГЕРБ. Именно тази точка е и поводът за протеста на Асоциацията на дребния и среден бизнес в Бургас.
Според дребните търговци, приемането на тази поправка в наредбата ще прокара пътя на веригата „Лафка” в града и ще развърже ръцете на монополиста. Протестиращите се готвят да издигнат лозунги и плакати във вторник. Реч ще изнесе председателят на асоциацията на дребните търговци Николай Димитров. „Ще настояваме за ясен отговор защо властите искат да убият дребния бизнес в града за сметка на това някой да увеличи в пъти печалбите си”, заявиха организаторите на протеста. Според търговците, ако предложението бъде прието, над 5 хиляди души ще бъдат обречени на глад. Протестиращите отправят призив към всички граждани на Бургас да се включат в митинга, така че той да се проведе с възможно най-много хора.