ПловдивУтре: 15 май

Къде, кога, какво в Пловдив утре

В 9,30 часа в зала 5 на Окръжен съд - Пловдив ще се проведе поредното заседание по случая с жестоката смърт на 3-годишния Асен Инджев. Детенцето бе зверски убито, трупът му бе напъхан в чувал, престоя с дни в шкаф в дома му, след което го изхвърлили в река Марица.

От 9,15 часа, зала Пълдин на хотел "Санкт Петербург", кметът на Пловдив Иван Тотев ще открие Четвъртата международна среща на туроператорите.

В 10, 30 часа градоначалникът ще даде и старт на проекта за реконструкция на надлез "Скобелева майка" и преасфалтиране на бул. "Цариградско шосе" в отсечката от бул. "Освобождение" до надлеза.

От 11 до 13 часа пловдивчани ще могат да се срещнат и разговарят с Нина Найденова, №4 в листата на АБВ за евродепутати. Откритата приемна е ситуирана във фронтофиса на Алтернатива за българско възраждане на площад "Централен".

Точно в 12,30 часа пред ДКЦ 1 Асоциация Муковисцидоза България организира протест в подкрепа протеста на  българските лекари.

Утре стартира и Балкански панаир на занаятите. Шествието на занаятчиите тръгва в 16,30часа от Централна поща, крайната му цел е площад "Римски стадион".

От 18 часа  възпитаници и преподаватели от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство ще изнесат  в Културния център "Бялата къща" благотворителен  концерт камерна  музика за възстановяването на  Жълтото училище.

В галерия "Дяков" пък ще бъдат изложени последните и най-нови творби на художника Николай Кучков. Експозицията е под надслов "Моята археология".

И още

В 10,30 часа в село Крумово ще бъде направена първа копка за изграждането на пенсионерски клуб.