Изродът Ирхан ще лежи доживот!

Камбур блъскал главата на 3-годишния Асен в пода и стената, докато детето не умряло. Скрил трупа в гардероб, после го хвърлил в Марица

Съдът в Пловдив постанови доживотен затвор без право на замяна при първоначален специален режим на Ирхан Камбур за жестокото и предумишлено убийство на 3-годишния Асен Инджев.

Ирхан живеел на семейни начала със сестрата на пострадалото момче - Дияна Инджева. При тях била и майката на Дияна – Мария Инджева, заедно със синовете си Пламен, Мохамед и Асен.

Тригодишният Асен не можел да говори. Детенцето понякога не успявало да сдържа естествените си нужди и сестра му Дияна трябвало редовно да го пере и почиства. Постоянните грижи около малчугана отключили множество агресивни изблици у подсъдимия, който редовно упражнявал насили и върху Асен, и върху сестра му Дияна, посочват от съда.

На 10 април 2013 година Асенчо отново се наакал. Това бил и поводът Камбур да го пребие до смърт. Ирхан удрял главата на детето в стената и пода, докато то спряло да диша. След това скрил трупа в гардероб в къщата. На другия ден сложил тялото в чувал и го изхвърлил на брега на река Марица до купчина с боклуци. На майката на момчето казал, че то е отвлечено в района на кв. "Столипиново" и двамата подали сигнал в полицията.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд Пловдив.