Приказка за еврофондове и турскочервена коалиция

Или защо когато БСП дойде на власт, фондовете спират

Когато дойдат БСП и ДПС на власт, фондовете спират. Звучи клиширано и до болка банално, но за съжаление на кметове и местни управници това е факт. Щом докопат властта, социалисти и депесари не само спират достъпа на българските общини до европари, но и режат съществуващите проекти в населени места, където управлява ГЕРБ.

А това са всички големи градове на страната – без изключения. Правилото, че за едни държавата е майка, а за други мащеха бе потвърдено след преразпределението на прочутите 500 милиона, които премиерът Олигарски разнасяше като дъвка през цялата 2013-а. Какво се случи? Пловдив не получи стотинка, Бургас взе едва 5 милиона, колкото и село Маноле – гдето властват комунистите.

Неслучайно днес кметът Димитър Николов иска да съди екоминистерството – място, където са се разпищолили близката до Пеевски ексдепутатка от ДПС – Искра Михайлова – и нейният заместник, достоен другар в поразиите, отговорният за ред остри доклади от Европа – Чавдар Георгиев. Припомням, че заради него ЕК откри наказателна процедура срещу България – питате се сигурно кога?

Ами много просто – Георгиев бе на същия пост през мандата на Тройната коалиция – нищо старо не е забравено, нищо ново не е научено. Към днешна дата заради тях България губи 180 милиона. Насред лято спират едни от най-големите инфраструктурни проекти, които са за всички – социалисти, депесари, гербери, пък даже и за „Цензурата“ на Бареков. Но това е трудно да се разбере от другарите, които открай време управляват на принципа „разделяй и владей“.

В унисон с брадвата за българските общини бе подета кампания срещу водача на листата на ГЕРБ за предстоящите избори – Томислав Дончев. Като кмет правил далавери, като министър – нарушения. Обичайният черен пиар, удобно прокаран през медиите на Моника и Пеевски. Нищо, че при Станишев Европа спря фондовете, нищо че при Томислав в в регионите влязоха милиарди. Комунистическата наглост е безпределна, а народната памет – безкрайно къса.

Отношението на червеното правителство към общините на ГЕРБ и по-конкретно най-успешните от тях, както и респективно към най-успешните министри, е 1:1 с позицията им по отношение на София в началото на демокрацията – крепостта на опозицията за Виденов и шайката му номенклатурчици бе просто синьо гето. В каквото се стремят да превърнат Варна, Бургас, Пловдив, София.

Ама тия заслужават кметът Димитър Николов и бургазлии да затворят магистралата и да не пуснат хрантутниците сега като се юрнат към морските курорти. Защото са едни готованци, за които не е важно на мен да е добре, а на Вуте да е зле. Не работят за Видин, но нека няма и в Бургас.

Простотия до шия, в която затъваме всички ние, особено като знаем какъв месец на комунистически диверсии и окаляне по опонента ще падне от петък нататък. Но пък сме им свикнали на другарите, а те са свикнали да ядат шута на избирателя регулярно. И ще го изядат!