Коко: Напускам, ако се намери човек, който да поеме Локо

Готов съм да продам клуба, дълговете не са колосални за отбор от „А” група, обяви собственикът на черно-белите

Собственикът на Локо (Пд) Константин Динев даде индикации, че напуска клуба, стига да се намери друг финансов благодетел за смърфовете. Хазартният бос бе категоричен, че е готов да продаде акциите си на човек, който е загрижен за съдбата на черно-белите.

Ето какво каза Коко в интервю за Дарик радио:

Изпращаме противоречива година. С много ядове, с много неприятности, но с не лошо класиране в първенството с оглед на финансовите възможности, които имаме като клуб.

Знаете, че при нас няма подкрепа от големи рекламодатели. Не искам да сравнявам никой с никой във финансово естество. Нашите възможности са такива, това е нашата подкрепа. Не е редно аз да го казвам, но аз сам осигурявам всичко, за да може клубът да съществува.

От ентусиазма ми зависи и цялото представяне на Локомотив. Убедително влязохме в първата седмица. Победихме всички водещи отбори в страната. Не се представихме лошо и в турнира за Купата. Играхме полуфинал. Победихме в реванша Лудогорец, който се представи много добре и в Европа. Дори мисля, че ги надиграхме в реванша.

Не искам да изпадам отново в подробности по темата за отношенията ми с феновете. Аз съм готов по всяко време да се оттегля и да дам отбора, или продам на някой, който е загрижен за отбора.

Готов съм да продам отбора. Готов съм да седна и да се разбера с всеки, който е загрижен и би искал да продължи да издържа Локомотив. Независимо с кой, дали с фенове, или друг, който иска да е добро бъдещето на отбора.

През втория период, от който съм в Локомотив не са натрупани нови задължения. Не са дълговете колосални за отбор от А група, нито дълговете ще доведат до започването от долните дивизии.

Има опасност Локомотив да остане без футболисти. Има опасност и Локомотив да не започне първенството. Има много опасности. И аз търся начини, които да позволят отборът да продължи участието си в групата. Обичам този отбор и емоционално съм свързан с него. Дано се намери някакъв човек, който да издължа отбора.

Ситуацията на Лаута никога не е била спокойна. Ако има човек с желание и възможности, то аз бих му помогнал да влезе в клуба. В цялото интервю ви казвам, че съм готов да напусна, стига да се намери добронамерен човек, който да поеме отбора.