Атанаска готова да се отрече от самопризнанията за жестокото убийство на малката Алекс

От прокуратурата не отхвърлят версията за съучастници

Арестуваната за убийството на Алекс Атанаска е пожелала да даде нови показания по случая. Според запознати тя се готвела да се отрече от самопризнанията си. През последните 2 седмици Атанаска започнала да говори, че убийците са няколко и тя ги познавала, но нямала общо с убийството.

Имала и собствена версия защо е направила самопризнания. Адвокатът й Благой Потеров потвърди, че действително Атанаска имала какво да каже и допусна, че убийците може наистина да са други.

От прокуратурата в Бургас обясниха, че все още не е готова съдебнопсихиатричната експертиза на Атанаска. Експертното мнение трябва да даде отговор дали жената е вменяема и можела ли е да отговаря за действията си в началото на април.

Родителите на Алекс вече са наели трима адвокати, които ще следят зорко процеса за убийство срещу Атанаска. Бащата Веселин Тодоров-Германеца продължава да е убеден, че жената има съучастници и че физически не е способна сама да убие момиченцето му. От прокуратурата не отхвърлят версията за съучастници, но категорично отказват да дадат повече информация.

40 дни след убийството на Александра хората в Поморие още не могат да се съвземат от трагедията. Въпреки че убийцата Атанаска е задържана, в малкото градче витае страх. След зверското убийство на детето поморийци направиха голям курбан, а няколко свещеници отслужиха водосвет и молитви, за да спре черната серия от инциденти.

Междувременно семейството на Атанаска - сестра й Северина и майка й Светлана, все още живеят в Поморие. Северина обаче се оплака, че хората ги избягват. "Никой не иска да разбере, че ние нямаме нищо общо със смъртта на това дете. Сестра ми Атанаска не е убийцата, казвам го за стотен път. Убийците са други и страшното е, че са на свобода. Никой обаче не мисли за това. А са заклеймили нас като най-големи престъпници", заяви за "Стандарт" Северина. Пред свои близки тя се оплакала, че поморийци я гледали на кръв и не й казвали дори "Добър ден". Когато пък извеждала двете си невръстни деца в парка, останалите хлапета се разбягвали на секундата или родителите им ги прибирали, за да нямат никакъв контакт с тях. От деня, в който 8-годишната Алекс бе открита мъртва, Северина и съпругът й Веселин Тошев са в тотална изолация. Никой вече не стъпвал в ресторанта на хотела им. "Лагун" също бил празен. Дори и предварително направените още през зимата резервации били отменени. "Хората ги избягват като чумави. Българин в този хотел няма повече да дойде. Трябва да е някой случаен турист, който не е чувал за трагедията, че да наеме стая при тях", признаха съседите им.