Най-късно в петък разкриват дали намереното тяло е на Валя

Изчезналата жена все още се издирва от Интерпол

Резултатите от ДНК анализа, който окончателно трябва да отговори на въпроса дали намереното преди 3 дни на вълнолома женско тяло е на изчезналата Валентина Иванова, ще са ясни най - късно в петък. 

"Аз лично очаквам да има резултати още утре, но най-късно в петък всичко ще бъде ясно. Известното забавяне се дължи на това, че в лабораторията, където се извършва експертизата, се нуждаят от технологично време, тъй като трябва да изследват всичко в детайли. Тялото е в напреднала фаза на разлагане и всичко трябва да е 100% сигурно", заяви говорителят на ОД на МВР-Бургас Цветелина Рандева за Burgasutre.bg.

Единственото, което пък патоанатомът е разкрил след аутопсията на намереното тяло, е, че по него няма видими следи от травми. Поне на този етап това отхвърля версията за убийство. 

Припомняме, че близките на Валя вече разпознаха дрехите й по снимки. Тя обаче все още се издирва от Интерпол. Името й не е свалено от списъка, тъй като все още липсва официално потвърждение, че намереният труп е на медицинската сестра.