БСП са спрели събарянето на незаконните ромски къщи

Пламен Йорданов, ГЕРБ: БСП вандалски погази закона в Стара Загора

„Ако допреди седмица се питахме какво се случи и кой разпореди да не започне събарянето на незаконните къщи в старозагорския квартал „Лозенец”, сега вече всичко е ясно. Днес сутринта улиците, тротоарите и оградите в ромския квартал са осъмнали с големи червени цифри, които съвпадат с номера на определена политическа сила в бюлетината”. Това каза на извънредна пресконференция председателят на общинския предизборен щаб на ГЕРБ в Стара Загора Емил Христов.

Той допълни още, че три дни преди изборите вече няма никакво съмнение - зад тези инициали се крият истинските поръчители, които възпрепятстваха започването на акцията с премахването на незаконните постройки. „Ето коя е политическата сила, която казва – Давайте, нарушавайте закона! Законът няма никакво значение, важно е само да гласувате с указания номер. До този момент никой не си беше позволявал да погазва всички политически норми в Стара Загора и да насажда вражда между гражданите. Категорично осъждаме този вандалски акт, който граничи с наглост”, категоричен бе Емил Христов. Според него след измислената афера Костинброд и затварянето на движението на автомагистрала „Тракия”, в деня за размисъл през миналата година, изобретателността на БСП продължава по недопустим начин.

„Предизборната кампания започна, протече и свърши безобразно”, заяви и народният представител от ГЕРБ Пламен Йорданов. Той припомни, че бяха проверявани и записвани лични данни на доброволци на ГЕРБ през изминалата седмица, а сега всички граждани в Стара Загора виждат кой и как погазва вандалски закона. „Изрисуваният навсякъде номер 15 на БСП всъщност е пътека към избирателните секции с упътване за гласуване. Призоваваме към остра обществена реакция и мобилизация на всички избиратели, за да не може контролираният и купеният вот да решават бъдещето ни”.